Home » » Review dan spesifikasi Sony Xperia Z

Review dan spesifikasi Sony Xperia ZSelain mengeluarkan Sony Xperia Z yang dijangka keluar pada suku pertama tahun ini dalam bulan March rasanya, Sony turut mengeluarkan satu lagi model lain iaitu Xperia ZL tapi Sony Xperia ZL ini tidak kalis air seperti Sony Xperia Z. Dan entri ini bukan hendak berkongsi tentang kebolehan Sony Xperia ZL tetapi Sone Xperia Z.

Maklumat lanjut berkenaan Sony Xperia ZL ada di iawani.com.

Entri ini mengambil sumber dari:
Sony Mobile Australia Umum Harga Rasmi Xperia Z.
Pandang Pertama : Sony Xperia Z.
Tarikh Keluar Dan Harga Sony Xperia Z Bocor Di Thailand.
Maklumat Awal Mengenai Spesifikasi Xperia Z Terdedah, Ini Phablet Pertama Sony.


Menurut Amanz.my kekurangan telefon ini ialah tarikan cap jari yang menyebabkan cap jari mudah kelihatan dan melekat. Bagi aku yang sekarang menggunakan Blackberry 9860, yang sepenuhnya touch screen, aku rasa memang akan rimas kalau cap jari kita selalu sangat kelihatan, nampak kotor tapi aku rasa dengan adanya kelebihan iaitu kalis air ia memang sebuah telefon idaman.

Tapi keberkesanan kalis air dia di realiti entahlah kan.

Harga telefon pintar ini memang tidak dapat dipastikan lagi tetapi menurut apa yang aku baca di forum telefon ini bakal mencecah harga RM1,992. Mungkin lebih atau kurang.

Spesifikasi penuh mengenai Sony Xperia Z seperti dibawah.
Sumber : smartphones.techcrunch.com.

Jadi apa tunggu lagi, habiskan membaca berkenaan telefon ini dan bandingkan dengan telefon pintar yang lain agar dapat manfaatkan rebat telefon RM200 sebaik mungkin.
2 Kata:

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...

Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage.Baca selanjutnya...

Sony Xperia Z ini memang sangat menarik

 
Web Analytics