Home » » Aku tak percaya kepada multi-tasking

Aku tak percaya kepada multi-tasking

Aku tak percaya kepada multi-tasking, seriously aku tak percaya kepada kebolehan kita especially aku sendiri melakukan banyak kerja dalam satu masa, aku tak percaya sambil study kita mampu untuk ber-fb atau be-twitter...

Aku kaitkan study and online sebab aku dah pernah laluinya, mungkin masa aku sekolah dulu tak wujud masalah macam ini sebab zaman aku bersekolah belum lagi tiba zaman teknologi Twitter dan Facebook ini yang adapun Myspace dan Friendster tapi masa itu minat tak tumbuh lagi, masih mengunakan telefon atau direct dalam perhubungan sesama rakan...

Tapi sejak bergelar pelajar universiti ini semua mengangguku, bukan nak kata banyak keburukan tapi bila kata kita mampu online sambil study? tanya diri sendiri? adakah 100% kerja kita mampu kita tumpukan pada kedua-dua kerja, entah bagi orang macam aku ini multi-tasking bila melibatkan study memang takkan wujud tapi multi-tasking blog dan facebook mungkin terjadi...
Yeah ada bermacam-macam orang, ada yang genius kena study sambil layan muzik, aku ada jumpa orang macam itu, but biasalah semua orang tak sama, aku ini jenis yang kalau study perlu 100% dengan buku tanpa wujud sebarang gangguan, kadang-kadang study group aku rasa banyak membuang masa, aku kena study dulu, finish all the chapter baru aku boleh go on dengan study group...

Pagi ini aku comes out dengan entry ini sebab sampai sekarang aku tak mampu nak siapakan sistem yang guna bahasa php sebab banyak sangat online..woahhhh

1 Kata:

assalamualaikum.

mantap terbaik tepat lh n3 ni.
multi tasking stdy? pyh lh kan.
but, klo stdy alone sgt pon ke laut jugak.haha.

btw, nice2.
:)

 
Web Analytics