Home » » Antivirus yang terdapat di Windows (Windows Defender)

Antivirus yang terdapat di Windows (Windows Defender)

Actually aku buat entry nyh sebab ada seorang kawan facebook aku tanya, soalannya berbunyi begini:

Dekat Operating System (OS) Window ada antivirus kan, apa antivirus tuh erkk??
p/s:soalan telah diubah suai mengikut situasi


Anti virus yang terdapat di Windows OS adalah Windows Defender iaitu program  yang membantu kita melindungi komputer kita daripada pop-up, slow speed dan ancaman keselamatan yang disebabkan oleh spyware terutamanya dan software yang tidak kita perlukan..

Nak gunakan dia macam nyh

First step:
Korang click pada "Windows" dan selepas tuh "Control Panel"


Second step:
Taipkan "Defender" di search box yang berada di atas sebelah kanan, dan bila dah keluar korang terus click "Windows Defender" tuh...


Third step:
Langkah terakhir adalah tunggu Window Defender tuh scan computer ada sampai settle


Kalau korang keliru korang boleh cari video berkaitan dengan langkah-langkah dia di Youtube

Simple kan, tak payah susah-susah nak download lepas tuh install antivirus yang percuma tuh...


0 Kata:

 
Web Analytics