Home » » 5 gadjet terbaru 2012

5 gadjet terbaru 2012

Tahun 2012 dah sampai ke bulan ketiga dan terdapat banyak produk yang dilancarkan pada awal tahun 2012 ini. Walau bagaimanapun, sebahagian daripada kita masih tercari-cari apakah produk-produk terbaru yang dilancarkan, untuk pengetahuan bersama sekarang ini banyak produk baru seperti  iPad 3 dari Apple dan iPhone 5, dan sistem operasi atau operating system terbaru dari Microsoft iaitu Windows 8...


So dari pemerhatian aku di pasaran, blog-blog dan website yang berkaitan teknologi, disini aku nak senaraikan antara 5 gadjet terbaru di tahun 2012 ini...


Apple IPhone 5



Selepas melancarkan iPhone 4S, yang aku dengar mengecewakan kini gadjet terbaru iaitu iPhone 5 dikeluarkan dengan beberapa perubahan yang baik,termasuk penambahan suara, kamera 8-megapiksel yang sangat baik, tapi dengar kata telefon ini nampak macam lebih kurang iPhone 4, entahlahkan...


Windows 8
Windows 8 menawarkan beberapa ciri-ciri baru dari UI semua untuk Windows App Store dan ciri-ciri keselamatan...




Windows 8 telah mendapat satu UI yang interaktif dipanggil "Metro-style" reka bentuk, yang menunjukkan maklumat yang paling penting bagi kita, merangkumi kesederhanaan, dan memberi kita kawalan sepenuhnya ke atas.kemantapan OS nyh tak dipastikan sebab ada kawan aku kata laju dan ada pulak staf dekat makmal komputer aku kata sebaliknya...


Apple iPad 3



iPad 3 mempunyai jangka hayat bateri yang mengurangkan beratnya namun bateri itu dengar kata memakan 20 hingga 30 peratus lebih daripada bateri iPad sekarang ini yang juga mempunyai hayat yang lebih panjang, iPad 3 akan mempunyai teknologi tanpa wayar untuk mengecas bateri dan pemindahan data...


Samsung Galaxy S3


Selepas kejayaan Galaxy S2, dengar kata Samsung telah sibuk bekerja pada versi seterusnya S3. Ia dijangka akan menampilkan Samsung Exynos 4212 processor pada 1.8GHz and an ARM Cortex A9 chip, yang akan menawarkan peningkatkan prestasi 25% dan pengurangan 30% dalam penggunaan kuasa...


PlayStation Vita


Versi PSP terbaru yang dikeluarkan, gadjet game dengan quad-core grafik processor, yang lebih mengagumkan daripada 2 iPad.Kelihatan agak sama dengan PSP, sememangnya Vita lebih hebat dan elegan. Ia sukan 5-inci OLED multi-sentuh kapasitif skrin sentuh, 24-bit warna dengan resolusi 960 × 540 qHD dan mempunyai kepadatan piksel dari 220 ppi...


Aku rasa setakat ini jelah yang mampu aku kongsikan, dan sebenarnya banyak lagi gadjet-gadjet terbaru yang keluar korang just google kan jer kalau rajin :P

 
Web Analytics