Home » » Kereta Ferrari RM2 juta remuk ketika pandu uji

Kereta Ferrari RM2 juta remuk ketika pandu uji

Kalau kereta mewah nyh kemalangan memang kemalangan tuh for sure yang mengakibatkan kerosakan yang tinggi tapi kecederaan dekat pemandu dia sedikit, maklumlah kereta mahal memang level of protection dia tinggi sikit, macam dalam kisah ini, kereta tengah pecut 315 kilometer sejam, kereta remuk gila tapi pemandu..cedera ringan :)SEPANG - Sebuah kereta Ferrari F430 yang sedang dipandu uji terbabas mengakibatkan kenderaan bernilai hampir RM2 juta itu remuk di Lebuh Raya Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di sini petang kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira pukul 5.30 petang itu, kereta mewah yang boleh memecut sehingga kelajuan 315 kilometer sejam tersebut dinaiki oleh dua lelaki berusia lingkungan 30-an dari terminal KLIA menghala ke arah plaza tol KLIA.
Difahamkan, ketika kejadian, kenderaan itu menjalani proses pandu uji sebelum diserahkan kepada pelanggannya.
Ketua Polis Daerah Sepang, Supritendan Imran Abdul Rahman berkata, setibanya di Kilometer 6.3 berhampiran tol tersebut, kereta yang dipercayai dipandu laju itu gagal dikawal lalu terbabas ke kiri jalan.

"Kereta itu terlanggar penghadang jalan serta sebatang tiang lampu sebelum terhumban kira-kira 20 meter dari bahu jalan.
"Pemandu dan penumpang kereta tersebut bagaimanapun terselamat dan hanya mengalami kecederaan ringan," katanya ketika dihubungi di sini semalam.

Berita lanjut di Kosmo! Online0 Kata:

 
Web Analytics