Home » » Maafkan aku, kita couple semula ok

Maafkan aku, kita couple semula ok

           "Saya rasa kita dah tak sesuai macam dulu"
          "Saya rasa kita patut putuskan hubungan ini"
          "Saya harap awak tabah dan redha dengan keputusan ini"
         
 
"Saya doakan agar kita temui pasangan yang lebih baik"
 

         

Tapi tup tap top tep seminggu lepas tuh ada jer balik…ok couple balik…Kalau dah putus, buatlah cara dah putus, serabut sangat nak baiki balik benda yang dah rosak tuh kenapa?? Walawehhh..Nway first thing first cer kita tanya kepada yang berpengalaman…apa punca pasangan yang dah rak bergaduh at last sambung balik hubungan, apa punca nak couple balik ni? ?


Hurmmm…for me personally,aku ambil contoh A dan B, satu jer sebab A tak mampu nak tinggalkan si B, itu kerana si A dah cuba tapi tak mampu jugak nak lupakan si B..ada jer orang lain yang terpikat dekat si A tapi perasaan si A dekat si B sangatlah lain kerana lain rasanya bila si A bersama si B lain kalau si A bersama si C D E or F…singkatkan kalau dah macam tuh, mestilah sebab sayang…kan kan kan…yeahh si A sangat sayangkan si B…tak boleh lawan sayang si A untuk si B dengan sayang si A untuk orang lain...

Walawehh..(again) yelah sayang tapi persoalannya, logik ke si B simpan perasaan sayang yang gila babeng tuh dengan si A yang dah totally benci time minta putus dulu? Kejap sayang, minggu depan putus, next week ok balik..oeh yeahh..let it keep to be my routine…F**K

For me personally kalau kita dah sesame sayang dan tak boleh hidup tanpa salah sorang..wah wah wah ayat nak grand jer..nanti ada la member aku ban aku kat kelas nanti nyh…cehh..ok BAGI AKU, kalau korang rasa korang mampu nak lupakan persengketaan yang terjadi sesame korang dan masih ada perasaan sayang kepada satu sama lain apa salahnya just sambungkan kembali perhubungan yang telah terhenti seketika it. Bukan nak  menyusahkan, tapi takut nanti kalau korang totally reject untuk bersama semula, ia akan menyusahkan korang…korang bersama dengan orang yang baru tapi still terasa macam bersama sidia yang dulu…sumpah tak bestkan feeling tuh…disini korang mempermainkan dua perasaan…first for sure perasan korang and secondly perasaan hamba Allah yang takda salah itu…

Tapi kalau korang dah rasa memang dah takde jodoh or memang dah capai kata sepakat, ok jer kalau let it go..takde masalah…nanti takde lah nak ungkit pape kan..tapi it’s better korang bersama semulala…

Aku tak nak bercerita panjang kerana korang tahu mana fakta mana auta…aku hanya memperjelaskan kepada seorang rakan yang memerlukan bantuan aku...

8 Kata:

nice advice,,tq..haha..
cik Am pn cmtu jgk..lbh2 sygkn org tp org tu da xsygkan cik am da..so,cik Am anggp je xde jdoh...:D

thank you for explaining hehe ;D K,aku dah faham ;D

move on lagi bgus.
cari yg lebih baik.
kalo dah takde keserasian dan cinta dlm hati.

anyway. nice entry.

pendapat kau betul.. ^__^
tapi bagi aku pulak there's have no 2nd Chance for the same person. tapi aku tak la kejam sgt. tgk jugak atas reason ape diorng mntak putus. tapi kalau diorg mntak sbb ke 4-4 reason yang kat atas tu... sedih tahap guling anak rimau pun aku takkan toleh belakang dah.. hari mintak putus tu kate dh tak sesuai tibe nak kapel balik pehal? and untuk tempoh berape lame pulak baru tak sesuai balik.. :)..

actually aku paling benci ayat last tu.. bagi aku orang yang mintak clash tu tak perlu nak cakap benda tu. klise gile.. dah buat partner sedih and sentap bile kene putus boleh pulak nak wish baik. kalau ye pun benda tu nak buat. buat je senyap2. tak payah bgtau.

ok chow~

@amniey91nway its ok.maybe ada jodoh ngan orang lain..hurmm

@Surieh eh eh..ape yang ko faham nyh..dah lah cop aku retis arituh..wa wa wa wa..haha

@Qaseh bergantung kat orang tuhlah..sama ada nak bagi 2nd chance or tak...:)

 
Web Analytics