Home » » Tak kisah ada apa dalam blog

Tak kisah ada apa dalam blog

            "Kenapa kau tulis pasal cerita ini??"
            "Kenapa bahasa kau macam budak sekolah rendah jer yer??"
            "Kau copy paste kat mana cerita ini??"


Dari apa yang aku faham berdasarkan bahan bacaan aku selama ini blog is personal…so kalau dah di tagline kan sebagai personal, tak kisahlah apa isi kandungan sesuatu blog itu, senang cerita suka hati seseorang blogger itulah nak buat ape dengan blog dia…macam aku cakap tadi dia nak tulis dengan bahasa baku, or nak tulis dengan dialek kampung dia, nak tulis fully in english, nak mix english and malay yang selalu aku buat atau ape-ape je la…conclusion what ever you want just write it…

           "Something is better than nothing"

Kalau korang baru nak buat blog, janganlah terkongkong oleh perasaan yang nak hasilkan penulisan terbaik jer tapi korang buat je la apa-apa yang terlintas di kotak fikiran korang…Sebab itu lebih baik daripada kalau korang tak buat pape langsung…macam yang aku cerita dalam entry sebelum ini iaitu: Kalaulah Aku Bukan Blogger, kalau kita ada blog dan mahu tulis something dalam tuh for sure kita akan berfikir kan..


Mungkin menulis ini juga satu anugerah macam dalam entry aku ini: Melawak Itu Anugerah, so jangan risau apa yang bakal korang tulis itu diterima atau tidak, tak semua yang nak baca ayat-ayat skemakan dan tak semua juga yang nak baca ayat-ayat yang berunsur lawak kan kan…yang penting, pentingkan originality…seriusly aku impress gila with the originality of any blogger writing style…

Cerita pendeknyer kalau korang pun nak ada blog, dan nak jadi blogger jugak…dan nak dapat duit..ehhhh….

Come on…join us:P

7 Kata:

hai salam...i stuju dgn apa yg u ckp kat entry ni...pedulik apa org nk ckp kan...blog tu kita yg punya..ske ati kita la nk tlis apa pn...if nk jenguk blog i, singgah ler sni: http://zarnsdir.blogspot.com/

blog saya santai dan relax... sudi baca, silakan....

Depends kat org tu nak tulis ape..dan depends jugak kat org nak follow ke tak:)

 
Web Analytics