Home » » Perit getir seorang jurugambar

Perit getir seorang jurugambar

Alhamdulillah makin ramai yang menggunakan kamera DSLR dalam kalangan rakan-rakan universiti aku, itu tak kisahlah kerana lain orang lain minat, biar berhabis asalkan puas...namun orang macam aku memang takkan belilah kot kamera nyh kerana bukan minat aku...


Namun tahu tak kalau memiliki kamera yang mahal saja tak menjamin sesuatu gambar akan menghasilkan hasil yang terbaik, dia ikut juga teknik dan skil seseorang jurugambar itu...memang penat walaupun orang lain tengok jadi jurugambar nyh kerja yang senang tapi hakikatnya jurugambar jugalah yang pernah merasainya...


Namun melihat kembali sebuah gambar lama dalam laptop aku menceritakan segala-galanya, bahawa bukan senang nak mengambil sesebuah gambar, macam gambar bawah nyh:



Tengoklah gayanya, ingat senang ke nak jadi jurugambar nyh...macam-macam gaya kena buat untuk mendapatkan sudut terbaik walaupun hanya menggunakan kamera henset...;p

p/s:aku tak mungkin akan berhabis untuk kamera tapi kalau untuk ASUS TRANSFORMER yeahhhh

9 Kata:

pergh walau gaya menonggeng gitu, kalo gamo superb memang kakkoii tabik!!

Tapi kalo gambo dlm kain yg diamiknye, kita ketuk dgn gayung! haha

hahahaha..terbaiklah gaya dia..
kadang2 klu tengok fotografer pro dorang pun buat gaya extreme jugak!hahaha..

minat fotografi gak...tapi tak berkeempatan nak belajar...

semangat sungghuhhh!! ;D bile smpai taiping wey? aku excited giler nih *hahaha,over!

perghhh.seksi betOl...tertonggeng terba;ik dibuatnyer.HAHA.

mak aih. menonggeng sampai. haha. betul ah. bukan senang nak jadi cameraman. kepala teleng-teleng sume. huhu.

kita sama ah. i will not waste my money on dslr whatsover. hanya mahu nikon coolpix projector. haha.

salam ^^

merujuk kt entri yg nie http://miramarcello.blogspot.com/2011/08/segmen-jom-join-bloglist-aidilfitri-ben.html, sy berminat nk tukar link dgn awak kan? sy dah letak awak dlm bloglis, tp maybe lepas nie org ade prob bila klik blog kite kat bloglist awak. sebab kite dh tukar url blog. so mintak awak tukar url blog kite boleh? nie url baru http://miramarcello.blogspot.com

terima kasih ^^

hahaha..terbaik la kan dia amik gmbr..

 
Web Analytics