KRONOLOGI BLOG

Tiada kata seindah bahasa, Tiada blog seindah Kronologi, blog yang diterajui oleh seorang remaja lelaki yang banyak ceritanya tetapi masih gagal dalam bab penyampaian cerita. Satu sahaja peganganku, " Kalau tiada rupa, tiada wang hanya ilmu sahaja yang membolehkan kita berdiri tanpa merasa kecil walau dimana jua. " maka kutiplah ilmu walaupun didalam blog ini..

Kedekut satu kemestian

Before nyh dah banyak entry yang merepek so kali nyh aku nak straight to the point jela, korang pernah tak kenal or rapat dengan seseorang yang kedekut or korang nyh memang seorang yang kedekut…Pada pendapat jiwa aku yang luluh ini, kedekut nyh sememangnyer wujud dalam sesetengah manusia  dan takde bahayenyer sifat nyh tapi yang bahaya adalah kedekut yang tak bertempat...


Tadi jiwa sekarang menurut pendapat hati pulak, aku rasa kedekut nyh memang perlu ada dalam diri kita sendiri especially untuk kaum-kaum macam aku ini, pelajar universiti, kalau kita tak kedekut seterusnya berjimat ingat boleh hidup ker...So cuba fakir kalau korang tak kedekut, semua benda korang nak,kalau boleh memang nak puaskan nafsu serakah tuh jerk an…so dengan berkedekut korang boleh jauhkan dari itu semua...

Satu lagi jenis kedekut yang aku nak highlightkan kat sini, kedekutkan barang-barang korang…korang sure dah familiar dengan statement nyh:

“Memang barang tuh aku beli untuk kau guna”

Tipulah kalau korang tak pernah guna an an an..serius aku cakap aku paling tak suka kalau ada sesiapa yang pinjam barang aku tak menggunakannya dengan cara sepatutnyer…memang tak elok kalau kita kedekut sesame kita tapi kalau dah pinjam dan buat macam barang sendiri dan tak jaga barang tuh macam kita jaga, nak ker kita bagi pinjam???

Nway banyak lagi jenis kedekut  macam kedekut ilmu, makanan, kedekut masa, kedekut tenaga yang aku boleh listkan tapi kalau listkan semua for sure korang tak baca sampai habiskan so aku listkan apa yang boleh kau huraikan jela…

Pepatah Arab ada menyebut :
"Cabaran dan kehidupan tidak boleh dipisahkan melainkan kematian
Mati itu lebih mulia dari hidup yang hina
Kedekut, gelisah dan takut sama ertinya dengan kehidupan yang mati"

So janganlah terlalu pemurah or kedekut sangat, bertempatlah..
kadang-kadang kedekut yang tak bertempat nyhlah patut kita kerat 18 bahagian, baru dia tahu erti penyesalan..hehe


p/s:tiket Taiping habis pulak terpakse lah turun kat Ipoh malam nyh..adoiii


PROMOTION:BLACKBERRY PLAYBOOKACNE PROBLEMDIAPER CAKE

Payudara wanita digigit buaya

 First of all aku nak cakap kat korang semua yang entry kali sedikit lucah..ehhh!!! takde lucah langsung ok, blog aku nyh belum pernah rasanyer post entry-entry berunsur 18 SX dan kali nyh pown bukan...




Just nak share ngan korang apa yang aku jumpa time stalk internet, nway gambar nyh dah lama aku simpan dan lupa pulak kat mana aku curi gambar nyh, pagi nyh jer tetiba teringat nak share dengan korang...nway layan jela yer...

Seram tak korang tengok...haha, nway yang sebetulnyer buaya tuh patung jer and gurl tuh yang excited nak gambar camtuh agaknyer..hahah

p/s:petang nyh aku balik Taiping, sape nak ikut????

Antara sayang dan suka

Jika orang yang kau sayangi menangis,kaupun akan ikut menangis
           Jika orang yang kau sukai menangis,kau hanya menghibur saja

Aku excited gila bila one of my friend suruh aku terangkan kekeliruan yang tengah dia alami sekarang ini iaitu melibatkan antara suka dan sayang. Kalau sekali pandang takde beza pown antara dua nyh kan, dua dua merupakan perasaan yang membawa erti yang lebih kurang sama tapi pada pendapat aku wujudnya perbezaan halus yang dapat kita detect antara dua perasaan ini...


Aku sayang kat kau, eh eh aku suka jerk at kau tapi sayang ada jugaklah…

So untuk pendapat picisan aku nyh, kalau korang dah sayang dekat seseorang tuh for sure korang memerlukan sidia bila korang ada something untuk berkongsi tak kiralah suka or duka sesuatu tuh dan semestinya orang itu akan menjadi telinga yang baik bukan kaki or tangan  ok yang menanti nak cepuk jer korang...

Dan satu lagi kalau sayang korang memang geli gelisahlah kalau sidia nyh takde disamping korang , dan korang akan memandang dia dengan sepenuh kesempurnaan walaupun korang tahu yang dia nyh banyak gila keburukan yang korang pown tak mampu nak tahan…

So bagi perasaan suka pulak, of courselah lain dari sayangkan…kalau korang dah suka dekat someone nyh, perasaan korang sure lain gila dengan apa yang korang rasa bila korang sayang dekat dia, contohnyer korang sukakan dia sebab dia pandai buat lawak, happy go lucky, periang…

Bila dia ada jer korang memang tak kering gusilah senang cerita korang bahagia jer dengan perangai dia tapi satu tentang perasaan suka nyh adalah korang tak kisah pown bila berjauhan dengan dia, kalau korang dah lama-lama berjauhan dengan dia korang boleh jer lupakan dia, dan tak kisah pown jumpa ke tak dengan dia nyh…

Banyak actually kalau nak cerita semua, dari degi topik perbualan, dari segi layanan, dari segi pergaulan dan perwatakan dan sifat kita terhadap dia mau pecah by part jugak entry aku nyh tapi setakat nyh jela aku senaraikan tapi kalau ada permintaan lain, aku akan cuba rungkaikan sampai akar tentang dua dua perasaan nyh…

Lagu yang aku layan dari start aku tulis entry nyh sampai publish:)


p/s:malam nyh malam jumaat, jom meramaikan masjid untuk bacaan yassin yer:)


PROMOTION:DIAPER CAKEACNE PROBLEMBLACKBERRY PLAYBOOK!

Keajaiban perempuan:part 3

Before korang proceed ke entry nyh, make surelah korang dah stalk dua part sebelum nyh ok...nway kalau korang belum korang boleh click link bawah ini ok:)


So kalau korang dah stalk dua-dua entry tuh barulah senang kit nak cerita, kan before aku dah cerita yang kaum perempuan nyh banyak keajaibannyer just tak banyak yang dipublish sebab tuhlah aku terpakse pecahkan keajaiban kaum hawa nyh ke beberapa part yang agak banyak..heheh


Nway untuk keajaiban ketiga nyh aku nak ceritakan tentang Kapten Wanita Pertama AirAsia or Juruterbarang Wanita pertama dalam sejarah AirAsialah kan, beliau adalah Norashikin Onn, 40-an...

Sebelum berkhidmat di AirAsia, Shikin menyertai Pelangi Air pada tahun 1996. Empat tahun kemudian, dia dinaikkan pangkat menjadi kapten. Selepas lapan tahun bersama syarikat tersebut, Shikin mengundurkan diri buat seketika untuk melanjutkan pelajaran di peringkat ijazah Sarjana dalam bidang pengurusan Teknologi Maklumat...

Dan untuk butiran lanjut korang boleh usha link bawah nyh:


p/s:agak2 mampu tak aku join PUTD :)


Wordless wednesday #3: apa lelaki dan wanita cari



p/s:Is it what you looking for??

PROMOTION:Photo ShootXPlay
                            

Disaat aku mencintaimu



Entry pendek kali nyh aku just nak berkongsi dengan korang apa yang aku rasa sepanjang minggu nyh..nway nyh bukan entry nak tangkap cintan or jiwang ok juz nak berkongsi dengan korang apa yang aku layan sepanjang minggu ini...


Haha..nothing special pown just lagu nyh:


Disaat Aku Mencintaimu by Dadali


And this song i dedicate to someone yang pernah ada dalam hati aku...but now aku sendiri pown tak sure...maybe my future more important than that and what im doing right now, hanyalah for my mom and my dad...my mom and dad:)


Camelia by Irwansyah

p/s:bukan selalu aku post entry jiwangkan..hehehe


#blamethemuslims hot trend ditwitter!

Bengang! Tak faham aku!!

Fuhh...apa yang diorang cuba bincangkan or kaitkan dengan muslim...untuk korang yang ada acc Twitter sure perasan yang trends tweet dekat twitter sekarang adalah #blamethemuslims.. 

Nway kalau menjadi trend di seluruh dunia maybe kita boleh kaitkan dengan 
orang luar macam bawah nyh:


Tapi kalau dekat Malaysia pown dah jadi trend amacamkan macam gambar bawah nyh...takkan ada rakyat Malaysia yang support trend tweet nyh...#takfahambetol...


Papepown harap tweet nyh dah tak menjadi trendlah lepas nyh cosh as a muslim, seriusly bengang pown ada aku tengok...



Padan muka..kan dah melepas

Tuh la orang cakap, jangan tunggu lama-lama nanti lama dia diambil orang...cewahhh..memang kenalah dengan lirik lagu nyh dengan aku...mana taknyer, punyalah lama aku tunggu untuk jadi follower ke 800 blog seseorang nyh tapi tunggu punya tunggu ada pulak blogger lain merampasnyer..adoiii




Hahahaha, lawak pun ada dengar cerita aku nyh kan tapi xpela 801 pown cantik apa...nway sajeje aku create entry nyh untuk mengambarkan perasaan tergelak bak kucing hilang bulu *ada kena mengena ke...fuuuhhh


Blog yang lama gila aku tunggu nak dapatkan angka 800 tuh

Blog yang senang-senang hati merampas angka tuh


Papepown entry nyh bukan nak meluahkan rasa geram or pape yang negatif just kat sini aku nak kaitkan dengan kehidupan seharian kitalah, dalam papepown yang kita buat, yakinlah dan kalau kita rasa memang dah sampai waktunyer just buat jangan tunggu lama-lama nanti melepas wooo..hahah


Sebelum tuh layan jer lagu nyh:)


Camelia by Irwansyah


Sebelum aku akhiri entry nyh, aku just nak tolong sorang member aku nyh promote local band kawan dia,TuneLari...layan jugaklah lagu dia.nway selebihnyer korang leyh check out link dekat bawah nyh:


Please...jangan buat orang tertipu



Gambar atas nyh takde kene mengena dengan apa yang bakal aku kongsi dengan korang just gambar nyh aku amik dari entry aku before-before nyh:Perempuan Memang Banyak Masalah., tapi entry nyh berkaitan dengan gambar bawah nyh, nway aku just tunaikan satu permintaan Anonymous yang hantar message dekat shout box aku, nway dia tak letakkan link so aku harap dia terbacalah entry nyh..


Fuhh, apa yang korang rasa apabila seseorang nyh menjanjikan benda lain tapi tunaikan benda lain macam dia janjikan satu Dinner Plate kfc dengan harga 12 ringgit tapi lepas dapat duit kita dia bagi satu ketul ayam..agak-agak apa yang tindak balas korang???apa yang korang rasa dalam hati korang tuh yer bila tertipu semacam itu..


Bagi aku tak kisah if seseorang nyh cakap yang dia akan bagi seketul ayam dengan harga 12 ringgit, sekurang-kurangyer dapatlah kita terima sewaktu menerima seketul ayam tuh dan takdelah rasa tertipu sangat tapi tak ke hancur hati kita apabila benda yang kita harap-harapkan iaitu satu dinner plate digantikan dengan seketul ayam…

Aku rasa dah ramai yang mengalami symptom rasa tertipu nyh tapi kes jer lain-lain, and lain orang lain cara mereka tangani bila mereka sedar yang mereka nyh sudah tertipu…untuk orang yang minta pendapat aku tuh tak banyak yang aku leyh kata juz apabila kita tertipu oleh pihak yang lagi besar or kawan seantero kita takde apa yang boleh kita buat selain terima jela dengan redha yang kita dah tertipu…and untuk pihak yang pernah membuat orang lain rasa tertipu tuh, sedar2lah yer..
Kau Tipu Aku by Kangen Band


p/s:aku nak kasitau result game malam ini, kalaulah Apek yang jadi gol keeper...
Malaysia(3)-Singapura(5)


Ah damn...Ben ashaari buat something dekat blog aku

So kalau before-before nyh aku dah ceritakan yang aku pernah jumpa Ben Ashaari dekat World Blogger Summit 2011 yang berlangsung dekat Putrajaya dalam entry ini: Aku Jumpa Ben Ashaari kali ini aku nak ceritakan something yang berkaitan Ben Ashaari jugak tapi bukan segmen yer, maklumlah banyak segmen Abg Ben aku dah join...



Entry kali ini apa yang aku nak ceritakan adalah tentang follower aku..so cer cer korang usha print screen kat atas tuh, ala yang atas nyh..malaslah aku nak cerita takut dicop riak lak..hhehehe, aku baru jer perasan cosh dan meninggalkan blog ini selama 4 hari, so bukak jer hari ini..waaaawww!!!..

So thanx sesangat untuk Abg Ben kerana sanggup memolo blog picisan aku nyh, baru berusia tak sampai 5 bulan kot tapi Abg Ben sudi memolo aku..hehehe..so aku harap lepas nyh Abg Ben dapatlah mempromosikan blog ini pulak yer...teringin sangtlah..heheh


Selepas tuh aku ada tweet Abg Ben say thanx and dia reply beb..hehehe






p/s: muka aku memang hitamlah, ini terbukti selepas ber"camping" selama seminggu di Nogori :)

Perempuan memang banyak masalah

Sure ramai lelaki baca entry nyh an???And for ladies hope korang boleh explain lah dekat aku persoalan yang bakal aku ungkapkan ini, nway korang yang selalu berfacebook  di Facebook or bertweet-tweet di Twitter or senang yang selalu lepak dekat social networklah…korang perasan tak status-status yang selalu dikeluarkan oleh pengguna yang berjantinakan perempuan ini…

Kalau status yang berbentuk sihat takpe gak and yang share pape yang baik tapi yang nyh aduiii, menanah mata aku baca uiittt..nway korang layan jela pic status yang bagi aku boleh dikategoriikan sebaga grrrr..hehe... 








So camne?? aku rasa korang dah biasa an dengan semua nyh, so betul tak aku cakap yang perempuan nyh memang banyak masalah..siapa yang tak setuju dengan aku??


Dan jangan lupa layan entry aku before nyh MELAWAK ITU ANUGERAH

Jambatan Oresund: terhebat didunia


Jambatan ini menghubungkan Sweden dan Denmark dan merupakan jambatan jalan dan rel terpanjang di Eropah. Jambatan nyh menghubungkan dua wilayah iaitu ibu kota Denmark, Copenhagen dan kota besar Malmo di Sweden. Selain itu, Jambatan nyh menghubungkan jaringan jalan Skandinavia dengan Eropah Tengah dan Barat.

Tujuan jambatan ini dibina yang tengelam tiba-tiba ditengah lautan adalah untuk memberi laluan kepada kapal-kapal untuk melintasi jambatan itu, satu kejuruteraan yang menakjubkanlah kalau kita tengok...superb beb!!

Informasi lanjut:Wikipedia


Keputusan penuh Malaysia vs Liverpool 2011


Petang tadi Malaysia atau Skuad Harimau Malaya telah mengadakan siri perlawanan persahabatan kedua menentang kelab gergasi Liga Perdana England Liverpool selepas menentang Arsenal tempoh hari…Skuad Malaysia telah menunjukkan permainan yang lagi baiklah berbanding perlawanan sebelum nyh dari apa yang aku lihat melalui live streaming…

Yang aku sedih adalah apabila jersi merah lagi banyak dari jersi biru, ta tahulah kenapa Malaysia fan excited sangat memakai jersi Liverpool dari Jersi Negara sendiri, Nway ini adalah keputusan penuh perlawanan petang tadi…

MALAYSIA VS LIVERPOOL
(3)                 (6)

Gambar pada kedudukan 3-4

Gol pertama Malaysia melalui sepakan percuma oleh Safiq Rahim


Papepown game petang nyh dah terbaik ar,attacking..defend jer kurang kot...nway perlawanan persahabatan ini moga-moga malaysia dapat  meningkat semangat  menjelang kelayakan Piala Dunia 2014 menentang Singapura, 23 Julai nanti. misi terpenting ialah menentang Singapura…

Papepown good luck Malaysia =p

KORANG BACA NYH, SELESAI TANGGUNGJAWAB AKU


Nway aku dapat ilham untuk publish entry ini adalah dari gambar atas ini iaitu status facebook salah seorang member universiti aku, untuk korang yang malas nak besarkan gambar atas nyh, status tuh berbunyi:

Informasi -15 Sya'ban jatuh pada tanggal 17 Julai 2011(Malam Nisfu Sya'ban pd hari Sabtu tgl 16 Julai 2011 Malam Minggu bermula terbenamnya matahari)
Rasulullah bersabda: "barang siapa yang mengingatkan sesama kita tentang kedatangan bulan ini. Maka api neraka haram baginya.

So lepas baca status tuh aku terpanggil untuk mengingatkan korang tentang kedatangan peristiwa yang menunjukan kebesaran ALLAH iaitu nifsu syaban, berdasarkan bacaan aku tentang bulan nyh, pelbagai amalan sunat yang leyh kita lakukan demi mencapai keredhaan ALLAH....

So untuk korang yang still kurang ilmu pengetahuan tentang nifsu syaban macam aku nyh korang leyh stalk link bawah nyh, aku dah mengingatkan korang, korang bila lagi???



p/s:ada lagi satu benda yang aku nak kongsi dengan korang..facebook: Click Here

PERANGAI KUCING DAN MANUSIA :NAUZUBILLAH

Kucing tiru perangai manusia atau manusia tiru perangai kucing pown aku tak taw tapi yang sure apa yang tersirat melalui kedua-dua gambar yang kat bawah nyh memang menerangkan maksud yang sama, nway tergelak jugak aku time jumpa gambar kucing dekat bawah yang hampir sama dengan gambar orang yang memang dah familiar dah...

So dalam kehidupan ini, curang memang dah berleluasa bukan saja dalam kalangan manusia tetapi jugak kalangan haiwan,nway korang tengok jela pic bawah nyh =p


Gambar nyh memang dah familiar aku rasa, dah banyak tayang dekat memane blog dah dekat blog aku pown ada jugak., Sebab Gf Nak Putus Dengan Bf: Part 1

So kalau korang tengok gambar kucing yang dekat atas nyh, apa komen korang lak, same jela maksud yang ingin disampaikan oleh gambar yang first tuh..so kesimpulan yang aku reka sendiri ialah, kucing pown dah makin pandai..hahah

p/s: kucing, kucing , kucing oh kucing =p

TANAMAN KEBUN AKU HANCUR!


Semenjak dari lewat 2009 macam tuh memang aku tak jenguk langsung kebun aku maybe sebab dah bosan tapi semalam aku tetiba aku teringat kebun ini pulak bila member aku buat lawak pasal kebun nenas nenek dia...tapi kebun yang aku ceritakan nyh bukan gambar dekat atas tuh, tuh gambar hiasan jer, yang betul-betul gambar dekat bawah nyh:)

So pagi semalam bila aku online facebook, aku terus bukak Farmville, kebun aku weyyhh..hahha, lame kot tak bukak, ingat takde lagi tapi still ada lagi tapi apa yang aku lihat tanah dekat kebun aku pown dah gersang, maybe lama tak 'plow' agaknyer....kalau korang tak caya cer korang tengok gambar yang aku amik nyh, perghhh..tanaman pown dah takde..and fikiran pown dah macam runsing bila memikirkan siapa yang aku nak ambil alih kebun aku nyh, malas pown ada nak teruskan..adoiii


p/s: kalau ada yang berminat, aku sedia bagi kat orang tuh, free jerkk
       nway click sini Facebook

WANITA POTONG KEMALUAN SUAMI


Selepas publish entry yang berunsur wordless iaitu Wordless Wednesday #2 :Angry Bird Dalam Exam Paper, sekarang aku nak publish entry berunsur news pulak, berita nyh aku dapat dari Berita Harian Online hari ini iaitu perbuatan yang erghhhh, agak mengerikanlah yang berlaku di Garden Grove, California iaitu seorang isteri yang berani memotong kemaluan suaminyer, malas nak cerita banyak-banyak korang baca jer berita kat bawah nyh:

Wanita potong kemaluan suami 

2011/07/13

GARDEN GROVE: Seorang wanita ditahan selepas dia memberi dadah kepada suaminya, mengikatnya di katil dan kemudian memotong kemaluan serta meletakannya ke dalam tempat pelupusan sampah


Berita Penuh : Wanita potong kemaluan suami


p/s:takde live ke tok match Malaysia vs Arsenal malam nyh..

WORDLESS WEDNESDAY #2: ANGRY BIRD DALAM EXAM PAPER

KEAJAIBAN PEREMPUAN: PART 2

Kalau sebelum ini aku dah ceritakan first keajaiban perempuan dalam part 1:KEAJAIBAN PEREMPUAN: PART 1 kini aku nak sambung balik apa yang aku rasa benda kedua yang ajaib dilakukan oleh kaum yang selalu dianggap lemah dan perlukan bantuan kaum adam...


Kalau before nyh aku ada selitkan video tapi kali nyh aku selitkan gambar jer tapi gambar nyh copyright aku ok, no from Mr Google, nway gambar nyh aku snap time dekat Stesen Bas Shah Alam time aku nak naik bas balik ke Taiping...tak ada apa yang special pown dalam gambar tuh dan seorang pekerja Alam Flora sedang membersihkan kawasan sekitar stesen tuh tapi yang buat aku kagum adalam pelaku itu adalah perempuan...

Memanglah selalunyer tukang cuci nyh adalah perempuan tapi yang membuat hati aku berasa kagum adalam seluruh kawasan stesen tuh dijaga oleh perempuan ini dan tiada pown seorang lelaki yang aku perasan, dan nway dah banyak kali aku baik bas dekat stesen bas ini dan setiap kali aku berada disini aku kumpa dia...

Dan, moral of the story, walaupun kerja itu kerja berat tapi mampu juga dilakukan oleh kaum perempuan ini...

p/s:susah hidup bila kumpulan kita nyh orang tak suka...

SEBAB GF NAK PUTUS DENGAN BF: PART 2

So kalau sebelum nyh dalam part 1: SEBAB GF NAK PUTUS DENGAN BF: PART 1,aku dah cerita pasal my friend girlfriends kali nyh aku nak cerita peristiwa memalukan pulak yang menjadi sebab musabab teman wanita korang nak tinggalkan korang yang sayang sangat-sangat kat korang tuh tuh…banyak boleh kategorikan apabila datang bab pekara memalukan, macam benda malu yang kita lakukan secara sengaja atau tak sengaja selain disebabkan oleh orang lain..


Nway apa yang aku perasan dari hidup aku dan orang sekeliling,banyak peristiwa yang kita lakukan sebelum ini telah banyak menghantui hampirnsepanjang hidup kita terutamanya peristiwa yang memalukan dan paling teruk apabila korang tak ceritakan dekat teman wanita korang dan dia dapat tahu melalui orang lain…

Bagi aku setiap manusia melakukan kesilapan termasuklah aku dan banyak jalan untuk menyelesaikannya dan korang fikirlah bila masa yang sesuai untuk membuktikan kejujuran dengan mendedahkan perkara sebenar kepada sesiapa yang korang rasa patut…mungkin mereka dapat menerimanya dengan hari terbuka..cewahh…

Nway ada jugak wanita walaupun mereka katakan mereka tidak berasa apa-apa tapi dalam hati mereka tebal dengan sifat dendam dan akan terus mengingati perkara itu sampai bila-bila…nway sesetengah saja ok dan dalam hati masing-masing siapa tahu so bila korang nak beritahu rahsia korang tahu carilah masa yang sesuai agar tak diceraikan oleh teman wanita korang..

p/s:ada ker perempuan yang minta putus sebab lelaki tuh dah melakukan pekara yang mengaibkan pada waktu dulu??

Melawak itu anugerah

Seabut satu Kl ehh, Malaysia, ehh satu dunialah dengan perhimpunan Bersih 2.0 yang start semalam, entah berapa lamalah nak berlanjutan dan maybe negara lain tengah tertawakan Malaysia dan tunggu nak serang jer...


Ok...berbalik kepada tajuk entry aku and kalau before nyh dekat blog my friend, dia dah bercerita tentang berenang itu anugerah, kini aku pulak nak jugak bercerita tentang anugerah tapi bukan berenang, ini pasal melawak, aku yakin ramai yang sokong apa yang bakal aku cakap nyh…

Ini kerana tak semua yang berkebolehan berlawak macam aku punya idola yang tak berapa idola, Mat Sentul…dan dengan cara melawak pun kita boleh tahu siapa kawan dan siapa yang tak boleh jadi kawan. sekarang, aku rasa member-member dekat upnm nyh  memang yang terbaik pernah aku ada. tak macam sekolah. tak macam rumah. diorang memang pandai melawak tapi ada yang sampai minta penumbuk..

Tapi sayangnya, bagi aku walaupun sudah dekat dua tahun lebih dikelilingi pelawak-pelawak yang terhebat di kolej ini tapi aku masih tak mampu untuk berlawak dengan kaki sendiri, ia macam kalau korang kat tempat sunyi pastuh korang buat something yang boleh memeriahkan tempat itu, kata kunci or hidayah untuk berlawak masih belum sampai dekat aku dan berbalik kepada tajuk entry nyh, memang aku setuju full percent yang bukan berenang saja satu anugerah tapi melawak juga satu anugerah..

Papepown melawak itu boleh tapi kenelah menjaga hadnyer jangan sampai mengaibkan orang lain sudah, nway melawak itu memang satu anugerah =p


p/s: serabut dengan perhimpunan Bersih 2.0 sekarang nyh dan jangan lupa lepak facebook ini Kronologi Ferdaus Blog

SEBAB GF NAK PUTUS DENGAN BF: PART 1


Berbalik kepada tajuk entry aku kali nyh, apa yang aku nak cerita adalah sebab dan musabab apa yang membuatkan wanita nyh fikir nak putus dengan teman lelaki dia, berdasarkan apa yang aku nampak dan alami disebabkan banyak sebab dan musabab dia so aku pecahkan by part supaya korang boleh jadi loyal reader kepada blog aku yeahh =)

Untuk part pertama nyh aku rasa sebab perempuan nyh minta putus dekat teman lelaki dia apabila lelaki nyh tertarik dengan teman baik or kawannya yang sangat seksi or cantik, nway seksi itu menggoda tetapi cantik itu subjektif ok! =)

Kaum perempuan nyh memang pantang kalau diri mereka dibandingkan terutama dengan kawan mereka sendiri, so kalau korang rasa kawan teman wanita korang cantik dan korang still sayangkan teman wanita korang aku rasa adalah lebih baik korang simpan sahaja pendapat tuh dan buang jauh-jauh dan untuk pengetahuan aku dan kaum lelaki yang lain, itulah salah satu sebab cemburu perempuan...

Kalau kita fikir balik mana mungkin kaum perempuan akan terima gurauan macam tuh sebagai satu gurauan kerana kalau kita pown akan marah-marah bila teman wanita kita puji kawan baik kita an dan untuk jangka masa panjang ianya akan menghakis kepercayaan perempuan terhadap kita jer...

p/s:nyh yang orang cakap "my friend girlfriend" =)

KISAH BENAR: ORANG JADI KELDAI

Assalam semuanya...untuk hari ini 2nd entry aku post dalam my blog nyh(padahal lagi satu segmen je), entahlah kenapa maybe idea terlalu banyak and nak simpan buat draft, dalam draft pown ada lagi yang belum publish so before orang lain post, aku post lah untuk share dengan korang yang belum tengok video nyh...


Nway kejadian orang jadi keldai ini bukan macam kejadian Si Tanggang yang disumpah jadi batu tapi just orang yang mengambil tempat or pekerjaan yang biasanya dilakukan oleh keldai, baik hati sungguh tuannya maybe sebab kesian tengok keldai tuh berpeluh kot, maybelah an..who know:))


Nway banyak cerita banyak bohonglah...korang layan jela...



Sumber video:Tanya aReaL Fan

p/s:berpeluh aku pagi tadi weuuyyy...

 
Web Analytics