Home » » RENDAHNYA MENTALITI PENGHUKUM DAUDSU ATAS GOL SENDIRINYA

RENDAHNYA MENTALITI PENGHUKUM DAUDSU ATAS GOL SENDIRINYA


Pagi-pagi lagi dah tengok benda tak besh, sebaik ar aku nyh bukan penyokong Kelantan, pagi tadi time aku stalk facebook aku and ada terjumpa on of my facebook friends yang "share" page tentang gol sendiri yang Daudsu jaringkan semalam,"Kami Tak Suka Daudsu Sebab Beliau Punca Kelantan Kalah"...

Kalau ikotkan memanglah bengang bila fav team kita mengalami kekalahan disebabkan gol sendiri tapi kita sebagai peminat bolasepak kelas pertama tak boleh la nak salahkan dia tuh 100%, pemain mana yang nak ranapkan impian pasukan sendiri dengan jaringkan gol sendiri, kalau kita perhati betol-betol kalaupun Daudsu tak tanduk bola lantunan dari kaki Khairul Fahmi, bola tuh tetap mengegar jaring because ada lagi seorang pemain Terengganu yang berada betol-betol dibelakang Daudsu tuh...

Kita tak bolehlah nak menghukum seseorang pemain dengan hanya satu kesilapannya dengan menutup segala kejayaan dan sumbangan yang pernah pemain tuh lahirkan untuk pasukan Red Warriors, dan aku percaya yang kesilapan tuh juga berpunca dari semangat kentalnya nak selamatkan gawang gol Kelantan kerana Khairul Fahmi sudahpun tertewas...

So aku rasa hukuman patut juga diberi kepada penonton yang terlalu excited dengan membaling mercun kepada penjaga gol Terengganu sewaktu serangan Kelantan ke kubu Terengganu, kalau takde insiden balingan mercun for sure perlawanan tuh akan tamat lebih awal...so kepada Daudsu, ini bukan kesilapan anda semata-mata dan aku tahu seluruh penyokong Kelantan tak menyalahkan anda keseluhurannya walaupun sememangnyer penyokong Terengganu berterima kasih kepada anda...

Buktinya ada juga facebooker yang mewujudkan satu lagi page yang menghukum orang yang mewujudkan page itu tadi iaitu "Kami Benci Orang Yg Buat Page ' Kami Suka Daudsu Jaringkan Gol Sendiri'" itu tandanya bukan semua penyokong menyalahkan Daudsu atas kekalahan semalam...

Untuk korang yang terlepas perlawanan malam tadi, satu jew video yang aku selitkan iaitu gol kedua perlawanan yang meranapkan impian Kelantan:


p/s: aku tak kisahpun memana team yang menang because Perak tak masuk final, sob sob



3 Kata:

Kalau Daudsu tak sentuh pun bola tu dah gerenti masuk. Overall Kelantan main teruk sbb tu kalah :(

biasa la, adat pertandingan...ada kalah dan memang...dah rezeki terangganu...:D

daudsu ker tidak itu penyebab semata2... kita tidak bole salahkanorang saja dia dah usaha mana yang boleh dalam keadaan terdesak apa patut dia buat biar jer pemain teganu dapat bola dengan harapan terlepas.... mungkin boleh jadi tapi bukan kah itu tindakan bodo....

 
Web Analytics