Home » » KENANGAN TERINDAH BUKAN TERLETAK PADA ZAMAN PERCINTAAN TAPI SEMASA ZAMAN KANAK-KANAK

KENANGAN TERINDAH BUKAN TERLETAK PADA ZAMAN PERCINTAAN TAPI SEMASA ZAMAN KANAK-KANAK


Aku dapat idea untuk menulis tentang zaman percintaan dengan zaman kanak-kanak nyh dari one of my friends yang tengah demam because baru putus cinta, so credit untuk dialah yang memberi aku idea untuk mengembangkan kata-katanya nyh...

So kalau diamati bait-bait ayat tuh memang ada kebenaranyalah tapi semua tuh hanya kita sedari lepas kepahitan yang melanda kita because mana kita nak mengaku yang zaman percintaan nyh tak indah sekiranya kita masih lagi hangat bercinta, kan kan kan...

Zaman percintaan seharusnya kita semua merasakan kenyamanan dan keteduhan dalam mencari cinta yang abadi dan selamanya untuk mencari peneman seumur hidup kita tetapi banyak dah bukti yang semua itu tidak pernah wujud dalam kehidupan yang fana ini...

And the with love kita seharusnya mengisi antara satu sama lain dengan melahirkan kelembutan hati tetapi apa yang kita perasan sekarang, rasa cinta hanya ada ketika nafsu bicara...

Tetapi semua itu tidak berlaku pada zaman kanak-kanak kita yang penuh dengan keindahan tanpa kepahitan yang memerlukan kita menyalahkan diri kita sendiri, nak main permainan apa pun takde yang halang, tiada suatu pun perbuatan kita yang menyakitkan hati orang sekeliling...

Walaupun kita sudah besar, kita tetap mengingati keindahan semasa dizaman kanak-kanak tanpa mampu mengingati kepahitan semasa berada dizaman kanak-kanak kerana tiada suatu perbuatan mahupun cerita yang mampu menyalit arang dihati kita semasa zaman kanak-kanak...

Mungkin kita menyedari bahawa tiada zaman yang lebih indah dari zaman kanak-kanak, tiada yang mampu membandingi zaman kanak-kanak mahupun zaman percintaan...

p/s: untuk kawan aku yang baru putus cinta, banyakkan solat dan kurangkan dota:)

8 Kata:

klu bleh nk blk zaman kanak2.
DotA tu susah nk kurangkan

rindu pulak dgn zaman kanak2..;)

hehe.mase kecik kecik aku nakal ouh :)

@Fatin Suri
tapi sure lagi indah dari zaman percintaan kau sekarang an:))

zaman kanak-kanak is the best..memori yang xkan dilupekan sampai bile-bile ^_^

 
Web Analytics