Home » » CERITA MASA SEKOLAH: MEMANG AKU TAK SUKA KUCING AH

CERITA MASA SEKOLAH: MEMANG AKU TAK SUKA KUCING AH



Aku nak kongsi cerita tentang pengalaman, ermm lebih kurang cerita pahit plus lucu aku masa sekolah menengah dulu kala la, pengalaman aku nyh berlaku pada akhir 2007 camtuh around final exam aku and peristiwa nyh di set up dekat taman herba sebelah tempat letak kereta guru...

So sebagai pengawas memang dah jadi tanggungjawab aku dan rakan-rakan untuk membuang masa dekat situh time rehat, tapi luar biasanya bukan kami jer yang melepak kat situh tapi ada gak kucing-kucing yang bermausatatin disituh, for your information, aku nyh bukan nyer benci dan tak suka kucing tapi tak sanggup nak membelai jew tapi sampai sekarang aku masih cuba untuk menyukai makhuk ALLAH itu...

And nak buat lagi besh cerita aku and kawan-kawan aku nyh jarang duduk dekat kerusi kat situh cosh debu-debu bunga herba yang bertaburan kat situh an tapi kalau debu yang leyh hilang takpe gak tapi yang nyh leyh pulak melekat buat sarang hae lagituh..adoii, so pada satu hari time perhimpunan pagi hari isnin aku and a few member aku melepak ah kat situ and aku ah orang yang first berlari gi tempat tuh.biasalah an,pengawas mana pergi perhimpunan an,melepak jela kerja time perhimpunan pagi... 

Tiada yang pelik pown hari tuh selain aku yang first berlari gi sana untuk dapatkan tempat duduk takut-takut kene berdiri lak an so biler sampai jer kat situ aku terus melompat ke atas meja and duduk atas tuh sambil menghayun-hayun kakiku kekiri dan kanan...

Aku tak pulak perasan yang bawah meja tuh ada anak kucing yang baru lahir, dengan kaki aku yang terhayun-hayun tetiba aku terkejut kaget bila kaki aku digigit dengan ibu kucing tuh, meraung secara silent sambil gigit bibir aku tapi takde ar kuat sampai orang nak dengar, malu beb naty, lepas tuh jew dua orang member aku terus tegur aku

"weyh awal sampai sini!"

"aku kena gigit kat kaki nyh woii"

"really??"

Lepas tuh boleh pulaK dua-dua member aku tuh terus belah camtuh jew tinggalkan aku sambil ketawa terbahak-bahak, memang kawan baik betol la, lepas tuh aku jalan slow-slow get out from that place

"kau ok ke der?"

"..."

speechless aku tapi nasib baik la stokin gua tebal time tuh takde ar terasa sangat tapi sakit gakla, terkeluar gak satu dua benang stokin aku, aku rasa maybe sebab nyhlah sampai sekarang aku tak boleh nak pegang or manje-manje ngan kucing..euuuuuwww


15 Kata:

hummhumm , kacak pun tak suke kucing =='

haishh. kucin comel lah

sama gn saya tp itu dulu sekarang saya sudah sayang pada kucing..
~kucing kn haiwan kesayangan nabi..;)

@Anna Fauziah
sy tengh mncuba nk suka pada kucing jer..huhu

sapa ada athma jgn main kucing... :)

Huhu..bagus lah..cayok2..moga berhasil ;D

die takut kw tercederakn anak die je laa. kucing baik what :) wey,salah sorng pngawas tu mesti baem en :D

same like scha, scha pon takot kucing.. takot sgt2! sampai nanges-nanges kalau nampak kucing . . :)

 
Web Analytics