KRONOLOGI BLOG

Tiada kata seindah bahasa, Tiada blog seindah Kronologi, blog yang diterajui oleh seorang remaja lelaki yang banyak ceritanya tetapi masih gagal dalam bab penyampaian cerita. Satu sahaja peganganku, " Kalau tiada rupa, tiada wang hanya ilmu sahaja yang membolehkan kita berdiri tanpa merasa kecil walau dimana jua. " maka kutiplah ilmu walaupun didalam blog ini..

SAMBUTAN HARI BELIA 2012 :NAK PANJANG, TAK NAK PENDEK



Fuhhh...semalam adalah hari terakhir bagi sambutan hari belia yang bertujuan mengumpulkan satu juta belia di Putrajaya, banyak dan pelbagai aktiviti yang dijalankan disana, memang banyak ah an sampai 200 aktiviti yang diatur sepanjang 3 hari aktiviti berlangsung...


Kemeriahan sepanjang sambutan hari belia disana memang jelas terasa walaupun aku hanya sempat hang out pada hari sabtu dekat situh, tapi longgar lutut beb nak teroka semua aktiviti dekat situh tapi aktiviti yang paling aku tunggu adalah dekat booth SASUKE tapi hampeh lama aku tunggu takde pown peserta pon tapi takpelah time aku dekat sana sempatlah aku jumpa Perdana Menteri kita yang dalam perjalanan ke Masjid Sultan Mizan untuk majlis khatam Quran...


Secara overallnyer sambutan hari belia memang terbaek ah and dengar kata berjaya mengumpul satu juta belia walaupun 3 hari berlangsung, baguslah tuh an...so apa yang aku baca di akhbar kosmo harini, Kementerian Belia dan Sukan nak memanjangkan tempoh samnbutan hari belia 2012 dari 3 hari ke seminggu, perghhh!! lama tuh sempatlah aku teroka full aktiviti untuk tahun hadapan, mudah-mudahan berjayalah yer...


Artikel Kosmo 30 May 2011


PUTRAJAYA – Kementerian Belia dan Sukan bercadang memanjangkan sambutan Hari Belia Negara (HBN) selama seminggu berbanding tiga hari sebelum ini.
So kalau tiga hari barjaya kumpul 1 juta, tahun depan seminggu maybe 3 juta lak an, nway congratlah kepada sesape yang terlibat dalam sambutan ini dan termasuk kepada seorang member aku yang turut terlibat sebagai crew time harituh, time aku datang tak sempat nak berjumpa dia, takde jodohlah an...



Tanda aku berada di Putrajaya untuk menyokong himpunan 1 juta belia!!

CERITA DI PUTRAJAYA : AKU JATUH CINTA SAMA FIXIE


Petang semalam aku sempat lah hang out dekat Putrajaya untuk perhimpunan satu juta belia tuh, banyak jugaklah acara yang besh2 dekat sane selain sempat aku hadiri majlis khatam Al-Quran di Masjid Sultan Mizan dekat Putrajaya tuh, banyak aktivi dekat situh yang menarik perhatian aku tapi tentang satu nyh buat fikiran aku melayang-layan jer memikirkannya, hatiku sudah tertambat olehnya..

Siapakah, apakah dia??

Benda yang sampai bilik pown aku pikir lagi ialah gambar dibawah tuh, Basikat Fixie, tengokkan sekumpulan belia yang menunggang mengelilingi Putrajaya menarik perhatian aku lalu tertawan pulak hati aku dekat basikal nyh...


So lepas sampai bilik je selalunyer bende first yang aku buat ialah check dashboard aku tapi harini benda first yang aku buat ialah survey tentang nyh, adoii, bertambah lak pulak minat aku nyh...

Nak menunjukkan betapa seriusnyer aku tentang nyh aku dah suruh seorang member aku survey tentang basikal nyh and report to me secepat mungkin, minat giler bhai, terkedu lidah tergigit bibir tengok budak-budak tadi tunggang basikal nyh...

Kalau member-member seperjuangan aku tengah sibuk memilih moto berkuasa besar untuk dibeli selepas tamat pengajian di UPNM nyh aku pulak boleh memikirkan tentang basikal time-time nyh...

p/s: to anyone yang ada info tentang basikal nyh, sudi-sudilah berkongsi dengan aku erkk

CERITA BUDAK-BUDAK: MANJA BETOL LA

        Sepanjang aku bercuti selama seminggu arituh aku perasan yang budak-budak sekarang banyak manja lorhhh, aku kata camtuh because time aku cuti aku adalah perhatikan gelagat budak-budak sekolah naik bas and yang paling memeranjatkan aku budak form 1 yang kene teman ngan mak dia naik bas sekolah aduyaii..childish betol lahhh budak-budak sekarang, dah amik UPSR kan adikk...

        Tengokkan gelagat budak tuh teringat kenangan zaman muda dulu kala, before UPSR lagi dah naik bas dari Kamunting pergi Taiping semata-mata nak gi Library yang banyak aweks-aweks baca buku kat cituh, bukan tuh jer, takat naik bas sekolah senyap-senyap pown dah jadi pekara biasalah...



        Apa yang telah membuatkan budak-budak sekarang tak leyh follow jejak langkah aku yang berani naik bas tahlah, maybe banyak makan pasir kot *tetibe

Saya adalah BLOGGER COMEL


SAYA BLOGGER BOY COMEL 

Fuhh penat berjalan-jalan di Putrajaya tadi menyahut seruan untuk mengumpul 1 juta belia, banyak jugak la acara-acara yang best kat sane,penat woo,kini dah sampai rumah dan sebelum aku melelapkan mata aku nak join bloglist Maira Queen...

Aku nak tag seorang blogger member laki aku nyh sebab dye comel macam aku..muahah

Nak join just click disini SEPAK! !

KENANGAN TERINDAH BUKAN TERLETAK PADA ZAMAN PERCINTAAN TAPI SEMASA ZAMAN KANAK-KANAK


Aku dapat idea untuk menulis tentang zaman percintaan dengan zaman kanak-kanak nyh dari one of my friends yang tengah demam because baru putus cinta, so credit untuk dialah yang memberi aku idea untuk mengembangkan kata-katanya nyh...

So kalau diamati bait-bait ayat tuh memang ada kebenaranyalah tapi semua tuh hanya kita sedari lepas kepahitan yang melanda kita because mana kita nak mengaku yang zaman percintaan nyh tak indah sekiranya kita masih lagi hangat bercinta, kan kan kan...

Zaman percintaan seharusnya kita semua merasakan kenyamanan dan keteduhan dalam mencari cinta yang abadi dan selamanya untuk mencari peneman seumur hidup kita tetapi banyak dah bukti yang semua itu tidak pernah wujud dalam kehidupan yang fana ini...

And the with love kita seharusnya mengisi antara satu sama lain dengan melahirkan kelembutan hati tetapi apa yang kita perasan sekarang, rasa cinta hanya ada ketika nafsu bicara...

Tetapi semua itu tidak berlaku pada zaman kanak-kanak kita yang penuh dengan keindahan tanpa kepahitan yang memerlukan kita menyalahkan diri kita sendiri, nak main permainan apa pun takde yang halang, tiada suatu pun perbuatan kita yang menyakitkan hati orang sekeliling...

Walaupun kita sudah besar, kita tetap mengingati keindahan semasa dizaman kanak-kanak tanpa mampu mengingati kepahitan semasa berada dizaman kanak-kanak kerana tiada suatu perbuatan mahupun cerita yang mampu menyalit arang dihati kita semasa zaman kanak-kanak...

Mungkin kita menyedari bahawa tiada zaman yang lebih indah dari zaman kanak-kanak, tiada yang mampu membandingi zaman kanak-kanak mahupun zaman percintaan...

p/s: untuk kawan aku yang baru putus cinta, banyakkan solat dan kurangkan dota:)

CERITA MASA SEKOLAH: MEMANG AKU TAK SUKA KUCING AH



Aku nak kongsi cerita tentang pengalaman, ermm lebih kurang cerita pahit plus lucu aku masa sekolah menengah dulu kala la, pengalaman aku nyh berlaku pada akhir 2007 camtuh around final exam aku and peristiwa nyh di set up dekat taman herba sebelah tempat letak kereta guru...

So sebagai pengawas memang dah jadi tanggungjawab aku dan rakan-rakan untuk membuang masa dekat situh time rehat, tapi luar biasanya bukan kami jer yang melepak kat situh tapi ada gak kucing-kucing yang bermausatatin disituh, for your information, aku nyh bukan nyer benci dan tak suka kucing tapi tak sanggup nak membelai jew tapi sampai sekarang aku masih cuba untuk menyukai makhuk ALLAH itu...

And nak buat lagi besh cerita aku and kawan-kawan aku nyh jarang duduk dekat kerusi kat situh cosh debu-debu bunga herba yang bertaburan kat situh an tapi kalau debu yang leyh hilang takpe gak tapi yang nyh leyh pulak melekat buat sarang hae lagituh..adoii, so pada satu hari time perhimpunan pagi hari isnin aku and a few member aku melepak ah kat situ and aku ah orang yang first berlari gi tempat tuh.biasalah an,pengawas mana pergi perhimpunan an,melepak jela kerja time perhimpunan pagi... 

Tiada yang pelik pown hari tuh selain aku yang first berlari gi sana untuk dapatkan tempat duduk takut-takut kene berdiri lak an so biler sampai jer kat situ aku terus melompat ke atas meja and duduk atas tuh sambil menghayun-hayun kakiku kekiri dan kanan...

Aku tak pulak perasan yang bawah meja tuh ada anak kucing yang baru lahir, dengan kaki aku yang terhayun-hayun tetiba aku terkejut kaget bila kaki aku digigit dengan ibu kucing tuh, meraung secara silent sambil gigit bibir aku tapi takde ar kuat sampai orang nak dengar, malu beb naty, lepas tuh jew dua orang member aku terus tegur aku

"weyh awal sampai sini!"

"aku kena gigit kat kaki nyh woii"

"really??"

Lepas tuh boleh pulaK dua-dua member aku tuh terus belah camtuh jew tinggalkan aku sambil ketawa terbahak-bahak, memang kawan baik betol la, lepas tuh aku jalan slow-slow get out from that place

"kau ok ke der?"

"..."

speechless aku tapi nasib baik la stokin gua tebal time tuh takde ar terasa sangat tapi sakit gakla, terkeluar gak satu dua benang stokin aku, aku rasa maybe sebab nyhlah sampai sekarang aku tak boleh nak pegang or manje-manje ngan kucing..euuuuuwww


SEGMEN BUDAK CHOMOT | REVIEW JANGAN TAK REVIEW!



Apa yang aku perasan sekarang ni trend tengah buat blog review, and memandangkan tuan punya header ank suruh review blog dye so aku pon nak gak join the club la...


Pemilik blog ni sebenarnya memang aku tak kenal langsung and dia nyh budak chomot(bukan aku kata ok memang tagline dia:)) ) yang tinggal di Rawang, Selangor...

So apa yang aku nak komen erkk pasal blog dye, segan sebenarnya nak komen pasal blog orang lain tapi demi menyahut seruannya aku join jugakla, berdasarkan apa yang aku tengok as newbie dalam blogger nyh tentang blog dia semuanyer ok jer kecuali daisypath yang kat bawah header tuh ngan widget Hello Kitty kat kiri tuh, aku rasalah widget tuh tak penting pon buang pown takpe kot an an and daisypath tuh aku rasa letak jela kat bawah takyah la nak letak atas2 camtuh, tuh jela yang aku leyh komen cosh ilmu didada hanyalah seperti debu diatas cermin yang baru dibasuh...

Aku pon selalu gak baca blog dia, she tries her very best to be a good blogger and I do really impress with her effort. So, aku harap kau akan jadi top blogger suatu hari nanti ok, and aku harap aku dapatlah follow cam blog kau yang berjaya mengikat ramai follower:)))

Good luck and all the best in your future!

p/s: aku nyh memang pandai berkata-kata tapi blog aku buruk jugak..adoiii

UPGRADE MY ENGLISH: BLOG ON FACEBOOK



Hahhaa, what a suprise bro!! im just found out that our blog can connect to our facebook. Actually i already know that blog can autopost to the facebook but the new things i know about facebook and blog is we can stalk our blog through our facebook, so to anyone who still don't know about this can follow me to try this things...


First you have to log in to your facebook account, second try search mirrorblog on facebook and connect it to your facebook.ok settle, just simple as it...


ALREADY CONNECT!




p/s:what a shame to me which just found out today ;/

LOCK FOLDER WITH PASSWORD


Jujurlah korang jawab, korang takut tak felo kat kolej matrikulasi, universiti or family korang check laptop korang? Takut member korang bukak hidden folder korang? maybe takde yang pelik2 dalam laptop korang tapi for sure la ade private things yang korang taknak orang lain taw an...

So bagi aku isu keselamatan folder dalam sesebuah komputer or laptop bukan hanya sekadar lock guna hidden file jerkk, benda hidden file tuh dah lapuk la wey, orang baru guna komputer jerk guna benda alah tuh, dahla senang orang lain nak jumpa pastuh adik aku yang baru sekolah rendah pown dah taw nak cari beb...

 Benda nyh dah ramai yang tahu tapi juz nak menyebarkan kepada yang belum tahu lah,so if korang berminat nak lock folder korang dengan menggunakan notepad jer, korang leyh la stalk link bawah nyh and try yourself:)






CERITA DEKAT LRT: JELIK AH PEREMPUAN TUH





        Lepas berpeluh meredah hangat bau badan penduduk KL dalam KTM yang sememangnyer laju bak siput tuh, aku meneruskan perjalanan pulang aku ke UPNM dengan menaiki LRT dari Bandar Tasik Selatan ke Sungai Besi, so as usual lah, bila dah sorang-sorang tunggu LRT takkan lah nak bersembang an, so merayaplah bebola mata aku yang hitam bak permata nyh...

       Takde pown yang pelik dekat LRT Bandar Tasik Selatan yang aku perasan melainkan perbuatan seorang perempuan yang berusia 30-an maybe, tetibe-tuihhhhh!! punya bagus daa depan aku lak tuh,aku tengok sampai rasa nak terludah balik...

       Nasib baik aku nyh beradap sikit,beradap la jugak an, kalau tak depan tu jugak aku bantai, Lepas-lepas dia ludah, tahu pulak dia jeling kat sekeliling, takut pulak ada mata yang memerhati, sebelum kau ludah tuh, tak pulak kau pandang kiri kanan dulu,

RUGINYA SIAPA YANG BERADA DIRUMAH



SEPARUH PERMANDANGAN DI DALAM MASJID SRI PETALING
SEKITAR PUKUL 1 PAGI

Sabtu lepas aku berpeluang bermalam di Masjid Sri Petaling yang merupakan markas bagi tabligh2 semalaysia sebelum mereka bergerak ke tempat masing-masing, walaupun umat Islam beranggapan pada sabtu malam jika kita berada di rumah lebih seronok, tetapi ramai yang tidak menyedari berada di masjid serta mengabdikan diri kepada ALLAH SWT lebih banyak keberkatannya.


Zaman kita kini telah menjadi tabiat bodoh tak pergi ke masjid. Hai! Kenapa jadi begini? Namun tengokkan lautan manusia semasa berada di Masjid itu membuatkan hatiku tenang dan gembira kerana masih ada umat manusia yang melupakan keseronokan dunia untuk mengabdikan diri kepada ALLAH SWT.


Tak ada sapa kisah kenapa ramai orang Islam Malaysia tak suka solat dimasjid, pada zaman dahulu Rasulullah saw pernah hendak menyuruh pemuda-pemuda Islam mengumpul kayu untuk membakar rumah-rumah yang penghuninya tak pergi solat di masjid. Perintah ditangguh kerana kesian kepada orang tua yang uzur dan kanak-kanak.

CERITA ATAS BAS: KULIT PEREMPUAN MEMANG TEBAL

"kulit perempuan lagi tebal dari kulit lelaki"



Nak dibuat cerita, last saturday aku dah start cuti sem tapi aku tak terus balik ke rumah because malam tuh aku ada annual dinner intake 2009 dekat Hotel Sri Petaling so aku decide tok balik hari ahad lah an, so lepas check out pagi tuh aku terus gi stesen bas tok grab tiket and alhamdullah dapat jugak kau balik Taiping...


Tepat 6.00 petang aku gi check in dekat puduraya and pegilah naek bas Star Mart ke Taiping and how lucky am i, i got double seat with ladies,,ehh, young ladies ok:))


But as usuallah disebabkan aku nyh pemalu orangnyer memang tak tegur langsunglah kakak sebelah aku nyh juz on kan mp3 aku and start to sleep and macam lelaki lain yang harapkan perempuan tuh terlentok and sandar kat bahu aku tapi bende tuh tak terjadi kat aku, dalam fairy story bolehlah an...


So lepas a few hours, im getting cold, so aku decide untuk keluarkan sweater aku yang dalam beg tuh and put it on tapi yang buat aku surprise about the girl beside me, bukan dye bertukar jadi vampire ok but dye still relax dengan baju lengan pendek dye yang aku leyh teka, baju tuh agak nipis macam singlet aku jerr...


Selepas sejam lebih aku bertarung dengan kesejukan malam dan air cond diatas kepala tapi yang pelik melihat perempuan sebelah aku nyh still tak memakai sweater or anything tapi leyh jer relax menikmati keindahan malam...


Dalam pukul 10 lbeyh aku sampai taiping and tengokkan perempuan tuh membuatkan aku create satu conclusion yang kulit perempuan memang bak beruang kutub, aku nyh pown tergapai-gapai sweater aku tapi dye leyh jew steady menikmati keindahan malam...adoii


p/s:dalam story aku memang takde dialog because aku nyh kan pemalu

MASALAH MALWARE DEKAT BLOG AKU DAH SETTLE

Pernah tak blog korang terkena amaran malware kalau korang nak membuka memane blog menggunakan web browser Google Chrome, tapi lagi bengang kalau bukak blog sendiri keluar amaran malware tuh, fuh kasi hangin tuh, nway aku pown dah kena semua tuh tapi semalam lah, semalam aku tak tidur kot mencari punca malware tuh, frust giler aku bila bukak je link blog aku kuar gambar kat bawah nyh:



Tapi disebabkan kepekaan aku, semua tuh dah setle, hihi, nway untuk korang yang still tak leyh settle masalah malware kat blog korang, korang leyh jew follow aku nyh, if korang follow betol2 sure hilanglah masalah tuh


Simple jew cara dia,3 step: 


1) Korang cari punca malware korang tuh, if macam aku malware aku berpunca dari nikbir09.ws


punca nyh korang leyh tengok dekat amaran malware tuh.


2) Cari widget korang yang berkenaan dengan punca malware tuh tadi, macam aku widget aku yang berkenaan dengan nikbir90.ws adalah screen saver, so untuk korang, korang kena cari pelahan-lahan la yer.


3) Remove widget tuh and refresh blog korang, if hilang maknenyer betol lah widget yang korang buang if still ada amaran malware maknenyer korang kene cari widget yang lain lah.


Nway selamat mencuba:))

GENAP 2 TAHUN AKU KAT UPNM

Hari ni genap 2 tahun aku kat Universiti Pertahanan Nasional Malaysia,tak sangka akhirnya bertahan jugak aku 2 tahun kat sini...


Sepanjang 2 tahun aku dekat sini macam-macam kenangan yang dilalui,member datang dan pergi dan aku masih disini, dulu masuk 240 org..sekarang dah kurang, papepown Happy Birthday to my intake 2009 at UPNM..


       
KEK TIME DINNER INTAKE AKU DEKAT HOTEL SRI PETALING SABTU ARITUH


FUC* YOU AR KAU NYH!



thanx a lot to mr. google

3 things I should do



Kalau tiba jew cuti sem sure korang semua mesti ada something yang korang nak  buat untuk tak mensia-siakan cuti sem nyh an? Student macam aku nyh pown tak ketinggalan untuk memikirkan aktiviti untuk cuti sem nyh tapi disebabkan aku nyh pelajar UPNM tak banyak aktiviti yang aku leyh buat sepanjang cuti sem aku kerana seminggu jew pown diperuntukkan untuk cuti sem...

So kat sini aku nak listkan 3 pekara yang aku nak make sure before cuti sem nyh habis aku dah buat ketga-tiga tuh:

1.Bawak my mom and dan gi bercuti
sebab aku perasan my mom and dad sibuk dengan kerja diorang and aku sure sepanjang tahun nyh takde pown diorang gi ke tempat yang boleh menenagkan jiwa mereka berdua.

2.Kongsi
haa, cerita nyh aku tertunggu giler nak tengok sebab apa? sebab Sam berlakon and thriller cerita nyh cam besh jew so apa salah gi tengok an.

3.Folder movie
haa, nyh satu lagi terget aku kali nyh nak habiskan semua movie dalam movie foder kat laptop aku nyh, tak nak menyemak lagi dalam laptop aku.

Atas nyh aku dah listkan tog dari semua benda yang aku nak buat cuti sm nyh, harap-harap sebelum aku kembali ke UPNM, tiga-tiga benda nyh dah berlaku lah yer...

ALHAMDULILLAH AKU MASIH BOLEH MENULIS



Actually aku nak post pasal entry nyh semalam lagi tapi disebabkan masalah apa tah kat server blogger nyh terpakselah aku simpan idea masam aku nyh semalaman, tapi alhamdullah pagi nyh aku bangun and terus je stalk kat dashboard and apa yang aku realise, dashboard nyh dah boleh masuk, so apa lagi aku curahkanlah idea picisan nyh tok berkongsi ngan korang semua...


Cuba korang check kalender, semalam adalah 13 Mei kan kan, aku tengok kat dashboard aku tak ramai pown yang post pasal hari 13 mei nyh, ke korang dah lupa apa yang terjadi pada tarikh yang sama hari ini tapi pada tahun 1969, peristwa 13 mei? ingat ingat??, papepown alhamdullah pada tarikh yang sama pada tahun ini kita takde pown mengangkat parang or sepanduk melawan sesama malaysia seperti yang berlaku pada satu ketika dahulu...


Nyh semua disebabkan perpaduan yang masih erat dalam kalangan rakyat Malaysia walaupown banyak peristiwa yang hampir menggugat perpaduan negara, nway sesamalah kita berdoa agar ketenagan dan perpaduan nyh ada selamanya, amin:P





\

SEDIH GILA-GILA AKU AS A MUSLIM

Nak dijadikan cerita hari ahad hari tuh aku and a few friend gi lar melawat mall yang paling hambar kat KL nyh, Indah Parade, sesiapa yang pernah gi sana sure sokong ngan apa yang aku rasa tentang mall nyh, tiada yang pelik pown kat mall tuh selain keadaan dia yang hambar but ada satu insiden yang wat aku sedih gila-gila as a muslim, ape yang aku sedih??


gambar nyh aku snap sendiri ok, no mr google:)



Yang buat aku sedih dan mengejutkan aku betapa besarnyer papan tanda arah untuk ke surau, aku ada snap picture tentang besarnyer papan tanda tuh untuk tontonan korang, ada ke dye leyh tulis jew kat dinding ( <- SURAU ) tak masuk akal langsung, tak leyh kew dye tempah satu papan yang lekat besar2 kat dinding yang leyh orang ramai tengok, untuk orang yang first time gi sana and nak bersolat, tak payahlah membazir masa mencari tanda arah surau juz straight tanya sesape kerana korang takkan jumpa jalan nak ke surau...


what a shame to that mall!!!


OH IBU, KAU BUAT AKU MENANGIS

       
       “Selamat Hari Ibu”, “Aku sayang Ibu” itu beberapa kata-kata pujangga yang aku dapat detect yang muncul di status facebook dan twitter member2 aku, yeah hari ini memang rasanya hari yang sangat special buat semua orang untuk ibunda, kalah hari jadi kita sendiri(to me lah), but to someone yang nak condem orang yang excited sambut mother day nyh selalunyer akan berkata begini "semua orang bergembira hari ini kecuali saya," *sigh* karena bagi saya setiap hari adalah hari untuk berterima kasih pada ibu akan pengorbanannya  >:D<"

        So to me memaanglah everyday is the day we wish thank to our mother like i did everytime i call her but we just make it this second sunday in may as the most memorable moment in all moment we appreciate her, to me last night i call her and say hello, as usual, asking for her condition, her health, samelah, and lastly i wish her mother day and said a lot lot lot lot of thank for be my mommy, usually i only say once, a lot of thank but today i said more than one:)

         Actually i do not want make any entry in this blog regarding this celebration because my mommy would not read it but lastle i make it too because jealous to my blogger member, as other mommy, my mommy had done so many thing to my which i remember until today as example, which i thank her a lot is:

first face wash: my mommylah orang pertama yang sedar dan care about my skin when first time i got pimple, she bring me a lot of type of face wash and she the only one who brig me to the clinic when my pimple getting worse, and the result, today my face got no pimple, not at all lah, maybe a little bit which no one can see it...hehe

ok done speaking session! tak paham pown berterabur giler lah,buu

        So tok mengenangkan lagi pengorbanan ibuku, aku stalk youtube untuk cari video tentang hari ibu, nak buat vlog tak pandai so curi orang lain punye jelah, and know what, aku jumpe one video yang memang hampir serupa dengan cerita aku and my momm, face wash, at hospital when im at age of 6, fuhhh...memang mengalir air mata aku tengok video nyh, so tuk lebh faham cerita aku jom check out vlog made by Mat Luthfi, ma ma ma ma...


Lastly, i hope you feel the way i feel and share this video to all, *cam video aku lah pulak.heheheh





Tak ada kata yang bisa mengungkapkan,
Kesempurnaan dalam ketidaksempurnaanmu,
Pun perjuangan dan pengorbananmu,
Dalam melahirkanku dan membesarkanku,
Dalam diamku aku berteriak,
Terima kasih, Bunda.
I love you… Mom!






Kau cantik buat aku admire


First of all before aku teruskan dengan entry aku hari ini aku nak cakap yang aku nyh bukan lalang dan aku still tetap ngan pendirian aku dalam entry before-before nyh :KAU MEMANG TAK CANTIK POWN, Tapi kali nyh aku just nak kata yang perempuan cantik buat aku admire sangat kat dia, but bukan cantik luaran jew,dalaman sekali yer, Rasa macam...
"Wah! Kenapa kamu begitu cantik dan lawa. Aku tertawan, speechless!"


Aku takdelah hardcore sangat tapi just suka tengok perempuan yang pandai berfesyen, the way she dress,, bende-bende camtuh buat aku rasa diri dia unik sangat dan bila sangat unik nyh yang buat aku rasa humble and malu nak tegur...
Tapi cantik luar if tak cantik dalam memang fail lah, hati budi first! hati budi if sangat superb memang aku kagum gila ah nway aku nak cakap one more thing about gurl, aku suka tengok perempuan pakai shawl, chantek! cam gurl bawah nyh:)



Lastly to all gurl out there, terimalah~


GAMBAR ZAMAN BATU AKU


Hari ini aku mahu story pasal the only one picture yang ada dalam simpanan aku mase zaman sekolah dulu, ada beberapa perkara yang mengakibatkan aku teringat kembali zaman retro dahulu setelah menjejakkan kaki ke sekolah lama untuk mengambil sijil SPM dulu rindu giler nak pakai seluar hijau, baju putih, tali leher..ehh..silap-silap,baju biru,seluar biru, nway aku pengawas dulu wey kat sekolah menengah aku..hehe


Banyak kenangan manis tapi disebalik kenangan terindah, aku ada satu kekesalan sepanjang aku bersekolah kat sekolah tuh, my picture...aku check balik juz ada satu picture jew dalam simpanan aku sepanjang aku bersekolah dekat situ...

         

           Nyh lah picture yang aku katakan tuh,ok done jangan kata pape ok about rupa aku time sekola dulu,memang serabai gila ah...haha

       
            Nyh semua member2 aku dulu plus orang junior aku,cari ah sendiri yer, nak ceriter sorang naty panjang entry aku nyh so aku cerita sepintas lalu jela yer...

    The first one with black star tuh, hafifi nama dia tapi we all panggil dy as ayam jew cosh bapak dye tauke ayam,sekarang nyh dye ngah tunggu nak masuk UTM...

      Second with yellow star, taufiq-nama pown dah nampak cahaya an, dia ketua pengawas kat sekolah aku dulu, sekarang dia ngah study kat INTEC S.Alam and tunggu masa je nak fly gi india, gud luck wey...

      With red star pulak rasyid.owner of the club house, tempat aku melepak dulu and sekarang dye kat MMC.otw nak habiskan diploma..yeahhhhh

        The pinky star, baem! dulu ngan dye ar aku selalu gerak gi memane je cosh rumah aku dekat jew ngan rumah dye, nway sekarang dye ngah wat degree kat UTM pas habis study kat matrik berhantu,matrik gopeng, huhuh...

          Lastly with gren star adlee, dye..ermm nak cakap per erk, maybe pencinta wanita, aha,nway dye sekarang dekat German Malaysian Institute(GMI) and wanna fly to germany..wuhuuu

                 Yang tiga lagi tuh aku tak sure kat mana diorang lepak sekarang nyh cosh aku tak rapat sangat plus sorang pengawas tuh junior aku takkan aku nak amik taw lak an..bullshit..hahaha, So, tuh jew la yang leyh aku kongsi ngan korang semua tentang the only one picture aku as student of essemkay:))


                p/s:penat ke berblogger nyh, member aku kata dye penat tengok aku berblog..adushhh




                FERDAUS SENYUM LAGI



                Aku ada lagu kegemaran aku,
                Dia ada lagu kegemaran dia,
                Kamu ada lagu kegemaran kamu…

                        Dua tiga hari boleh laa tetapi bila lagu kegemaran korang tuh dipasang setiap hari 24 jam memang kasi kering tekaklah an tapi entry kali nyh aku nak share dengan korang satu lagu yang memang aku pasang 24 jam and leyh wat tekak kornag kering.hahah, nway biler time depan laptopaku dengar lagu nyh, bukak handphone lagu nyh and mp3 aku pown lagu nyh jer, so layan jela yer...
                Senyum by Malique feat Najwa

                        Stylekan lagu nyh, aku memang minat giler lagu nyh sebab setiap bait-bait lirik lagu nyh ada their own maksud selain tuh aku memang peminat keras Malique ngan Najwa, nway aku jumpa lagu nyh time draft entry aku before nyh: KAU MEMANG TAK CUN POWN and kiranya lagu nyh macam pemberi semangat ah kat aku yang selalu tak bermaya nyh...
                p/s:malam nyh aku nak cerita tentang gambar aku time sekolah ah,tetibe lak rindu:)

                KAU MEMANG TAK CUN POWN

                   


                        Nway before aku post entry nyh aku dah perasan yang ramai blogger dah ceriter pasal bende nyh tapi kejadian time aku tunggu library buka buat aku nak cerita gak...


                        Betol ke lelaki memang pentingkan rupa seseorang perempuan itu? adesss,kalau betullah semua ini memang down giler ah an sesetengah perempuan kat luar tuh because bukan semua perempuan cantik macam my mommy, Yelah sape nak amik perempuan yang kekurangan dari segi rupa ni...


                        Rupa yang cun ni 1 bonus je bagi lelaki...Kalau dapat yang cun, baguihlah...Kalau tak dapat pun ok je. Kalau tak percaya cuba korang bukak mata luas-luas, try korang jejalan kat memana ah if ternampak ada couple jalan depAan korang try korang usha that gurl, cun tak??fikirlah an and one more ada jew isteri yang takde rupa pun tapi bahagia je pasangan tu..Baru je kahwin beberapa bulan tapi perut dah buncit, haha...Mesti korang pernah nampak kan?


                        Nway satu lagi contoh yang dekat dengan aku, member aku sorang nyh, dia berkeras tak nak dekat one gurl yang dia anggap member baik dye (bagi aku superb jew gurl tuh) sebab dia dah ada awek yang memang tak cantik pown...ikutkan memang tak dinafikan ada lelaki cuma pentingkan rupa je, tapi lelaki macam ni jenis takde otak bagi aku campak lombong jela, cokelat ais basi tol...

                        So tak perlu la korang kaum perempuan risau pasal rupa ni if rupa korang tak macam my mummy...tok blogger beruang, awek ko dah cantek pown..hihi..to gurl..how about you??



                p/s:aku rasa gurl memang tak pentingkan rupa pown because rupa aku nyh yang sangat tak hensem ramai jew orang admire..hakhak

                Nowdays..dunia dah terbalik




                        Memandangkan sekarang nyh minggu exam bagi kawasan Universiti Pertahanan Nasional Malayia dan kawasan sewaktunya dengannya so malam-malam hari disini disinari cahaya kerisauan pelajar-pelajar dengan subjek masing-masing,tak ketinggalan jugak aku sebagai pelajar yang ada 8 paper yang harusku tempuh untuk semester ini dan alhamdullah setakat jam 5.00 petang 4 mei 2011 dah 6 paper berjayaku harungi...tinggal 2 pper yang akan dilaksanakan minggu depan...


                        So semenjak dua tiga hari ni,aku memang asyik tak boleh tidur malam je, dah macam-macam pil,macam-macam entry jugak yang aku post untuk berhentikan perkara gila ni berlaku but ending dye still sama,if belum kol 3 or 4 pagi,mata tuh memamg tertumpu dekat muka buku jela.."maybe dunia dah terbalik"...bak kata one of my blogger frenzz...yelah if dulu excited giler nak tido awal,petang jew sugar bugar tapi sekarang dah terbalik...time malam nak tido punyalah susah tapi time petang jew,itu katil aku yang punya..hahah


                        Macam semalam,aku dah paksa nak tidur, tapi asyik tak boleh, dah pukul 4 pagi kot timetuh tapi still mata terbukak macam ada setan yang suruh aku stay up lagi,maklumlah orang beriman banyak dugaannya:)...akibat dari peristiwa semalam kat bawah mata aku ni dah lebam dah, bila orang nampak aku, mungkin dorang syak yang aku mat gian or what, nway kita bukan tahu apa yang orang fikirkan.


                        Nasihat aku untuk korang janganlah tido malam agar leyh dapat mata lebam macam aku and mengantuk time exam!!


                p/s: a great thanx and big clap to my ehtic in ict lecturer,prof fatty yang give a high mark to my course work..yeahhh..i love her..hehhhe

                WAKLU NAK TERIMA SEADANYA

                "Kalau sayang pada seseorang, kita kena menerima diri dia seadanya"

                        First of all apa yang terpikir dalam kepala otak korang bila berdebat tentang nyh??ermm...mr google kata kena terima perangai,kesukaan maybe gak benda yang dia tak suka dan seantero dengan tuh la an

                cekelat ais basi luu~

                       Bagi aku yang terang-terang bukan mamat jiwang dan macho nyh...terima seadanya tuh just specific untuk terima rupa paras or fizikal dye jew...tak dew kene mengene dengan benda dalam dia pown...benda yang memang sejak azali,or benda yang kita tak boleh ubah..tak puas hati?jom berdebat di ruang komen aku..hahaha

                tak setuju? mampuih laa

                        Korang bentangkan kata-kata pujangga kat atas tuh for your future wife or husband.ermm...if korang sanggup terima pasangan korang tuh seadanya tuh la sangat,korang sanggup kew bila dah kawin,pasangan korang still dengan perangai budak-budak or habit yang tak bagus and yang korang pada mulanya terima sedanya tuh...banyaklah an perangai buruk..contoh?korang carilah sendiri..

                        So kalau kita betol-betol suka kat pasangan kita,trylah ubah perangai dia tuh dan bukannyer terima seadanya..bodoh tuhh!! yang kita patut terima seadanya ialah rupa,fizikal yang memang sejak azali macam tuh...sepeti muka aku yang tak berapa hensem nyh...



                kenapa didamba teman secantik balqis andai diri tak sehebat  sulaiman

                p/s:if pasangan korang tuh dah bagus...alamdulillah lah yer:)

                 
                Web Analytics