KRONOLOGI BLOG

Tiada kata seindah bahasa, Tiada blog seindah Kronologi, blog yang diterajui oleh seorang remaja lelaki yang banyak ceritanya tetapi masih gagal dalam bab penyampaian cerita. Satu sahaja peganganku, " Kalau tiada rupa, tiada wang hanya ilmu sahaja yang membolehkan kita berdiri tanpa merasa kecil walau dimana jua. " maka kutiplah ilmu walaupun didalam blog ini..

SABTU?? AH DAMN...



    


         Apa aktiviti hari ini? urmmm, hari ni aku pecah rekod dunia! aku tak tidur lepas subuh beb! ecececehhh. kalau masuk dalam carta Ripley's Believe It or Not, komfem kes aku ni termasuk dalam carta Top 10 kan? tapi aku rasa leyh top one..dah tahu dahhhhh.



    Psssst. sebenarnya, aku meneruskan misi outing aku harini untuk cari baju for majlis tahunan batch aku...tapi, tak jumpa! meh sini rapat meh. aku nak cerita. aku ni cerewet kalau bab nak beli segala benda yang kena pakai kat kaki,baju...family pun kata aku cerewet. aiyooo. pilih perempuan cerewet tak? kikikikih (gelak termalu malu)

        Lepas tu try cari kat The Mines...bukan saja-saja nak gi sane tapi juz cosh tempat nyh dekat ngan UPNM...keluar dengan lagi tiga kawan aku yang agak funny..hahah..sepanjang jalan tu mulut tak berhenti mengomel cakap pasal exam system design aku semalam...majoriti cakap.ahh damnn!!!sementara aku bahagia kerana mengucap syukur kepada jiran 

time aku amik exam semalam..haha


       Dah hampir satu The Mines tuh pusing tapi tak gak jumpa yang berkenan di badan...tapi aku dah target da satu kedai kat pintu masuk giant tuh..perghh baju dye awesome gak...maybe if dah takde tempat laen nak gi sanalah...lepas tuh kami hang out pulak ,dekat cafe mapley kat luar The Mines tuh...al maklumlah, sepelaung je jarak nya. sepelaung tu apa? (-.-")

bla bla bla bla bla bla bla
(malas nak cerita panjang sebab lepas hang out kat cituh kami terus balik UPNM...pastuh guling guling tidur petang...lena beb!)

jam 7 petang. ting ting ting!

sedia bangunnnn! cosh cerita sudah habis..lalala

TIGA MEMBER GUA YANG SANGGUP MENEMAN GUA MEMENATKAN KAKI


p/s:dapat gak aku beli susu Nespray kat giant tadi..haha

AKU BENCI BLOGGER!!

        




        Aku menulis entry nyh rentetan dari entry aku yang before nyh SAYANG KAMU PEMBACA SENYAP BLOG AKU yang sebelum aku akhiri cerita bahagia tuh aku ada kata yang aku menunggu kawan aku nyh wujudkan group angan-angannya iaitu group kami benci blogger tapi kami suka baca blog...Mungkim dekat facebook dah ada group sebegini rupa namu tidak popularku rasa...Wahh, ada jugak yang benci bloggers ek tapi suka pulak baa tulisan kami..aduyai betol...nway aku kuarkan entry nyh pown nak sahut seruan member aku yang first dulu tulis pasal nyh...

        Aku pown tak faham asal wujudnya idea picisan semacam ini...yang agak kelakarnya, dah tak suka blogger...tak payahla baca blog diorang gak an...nyh macam benci lembu tapi tetap minum susu dia...so lepas aku teliti sebab dan menyebab,aku ada merumuskan kenapa dia wujudkan idea kosong ini..



1. Tak puas hati ngan kesenangan orang lain
Nama pun manusia an...mana terlepas dari semua nyh...macam marahkan nyamuk,kelambu dibakarnya...maybe dye saja-saja or dye dah salah faham,maybe or mungkin jugak dye ada keinginan nak buat blog tapi juz tak de peluang...who know??


2. Saje bikin troll
Nway korang taw tak troll tuh apa??menurut pemerhatian aku,troll tuh lebih kurang macam bikin panas jewww...maybe dye dah takde point nak tarik perhatian orang or saja nak jadi point of view public...sebabtuhlah dia cari alternatif sotong kering nyh untuk mendapat perhatian makhluk sekeliling.





        Apapown harap-harap impian menggung dia dapatlah tercapai an...takdelah hanya omong kosong seorang budak mentah...


p/s..alhamdulah paper system design aku tadi takdelah seteruk yang disangkan apabila jiran aku semasa menjawab tadi memang terbaek..:))



SAYANG KAMU PEMBACA SENYAP BLOG AKU



SENYUMAN TOK MY SILENT READER YANG MEMINATI LEMBU..HAHHA
selamat malam..zZZ

        Ehh..wait..belom tido lagi...update dulu...so dengan nota ditangan kiri,pen dimulut,kertas dah bertaburan diatas lantai dan tangan kanan memegang mouse memang buat nafsu berbloggie aku tinggilah,dan membuat impian aku untuk tidak berbloggie sehinggan tamat exam..gagal!!.berpandukan last entry aku sebelom exam :LAST ENTRY AS BLOGGER....so sebelom aku menyahut seruan mimpi aku,meninggalkan malam yang sunyi lagi kalbu ini aku nak share ngan something yang wat seluar aku koyak memalam camnyh with my blog...in other word..banggalah...nway malam nyh aku dah berjaya mengeratkan kembali persahabatan yang agak goyah before nyh...the truth,bukan aku yang mintak maaf..ferdaus an pemalu orangnyer..*panggg!!!

PERLU!!!
        Ok.aku nak cerita tentang silent reader..ehh..pew kene mengene silent reader ngan persahabatan yang kembali terjalin kukuh nyh an..nway nyh because the person yang aku berbaik nyh merupakan silent reader blog kosai aku nyh..dye mengaku k...kembang kit..so bercerita tentang silent reader nyh...the truth dia bukan stalker,nama pown silent reader an...Kalau tak gtaw memang ar kita tak perasan silent reader kita an...nama pon silent.dye nyh tak tinggalkan jejak or what ever juz show lam bilangan visitor kita yang aku buat before wujud blog hodoh nyh...

        Tapi sejak jadi blogger nyh aku dew gak kadang2 jadi silent readers kat sesetengah blog...Aku minat giler baca post dia tapi aku jarang tinggalkan jejak ataupon tidak meninggalkan jejak langsung...bukan ape..segan nak letak link blog hodoh nyh an..nway korang suka tak readers jenis ini? Kadang2 orang tak suka sebab tengok comment sendiri sedikit berbanding orang lain.Macam tidak meriah jer blog sendirikan tapi bagi aku selagi penulian aku dihargai sudahlah.... Itu sudah cukup memberi galakkan untuk aku teruskan merepek lagi...Nway aku tulis untuk diri aku sendiri...sebab tuhlah kita  jadi blogger kalau tak layan fb.twitter sudahlah an...


        Ok malas nak merepek...click publish..tinggal laptop jom sahut seruan mimpi..ZZzZZ

p/s:tertunngu budak yang nak wat group kami benci blogger tapi kami suka baca blog..

LAST ENTRY AS BLOGGER~




        So final exam dah dekat, memang pun dah dekat,study??hamprak la weyh...Pada hal study week dah bermula pun isnin lepas. Aku je yang lambat respond skit...tapi tak pew..starting from now,aku dah start ape yang sepatutnyer start last week lagi..slow laaa...Biler tengok jadual exam..gap pun alhamdulillah banyak la jugak...tapi tak ah banyak cam final exam semester lepas..tapi still boleh aku study or stado (tah bila aku study)...Apa pun aku sangat gabra (takut) tapi buat-buat tak tau je untuk paper-paper fakulti yang merangkap paper kesukaan killer aku semester ni...

        Pada korang yang mungkin tengah exam atau akan exam terutamanya member2 aku..classmate aku tuh aku doakan kejayaan korang la wey..moga-moga apa yang korang study selama nyh berjaya dicurahkan keatas paper final nanty jangan curah atas nasi sudah la yeah...I wish u luck ok! Wish me luck too...merci-merci...3 minggu exam rasanya blog ni akan dibiarkan sementara la kot tanpa sebarang update starting from today so nyh merangkap last entry aku lah sampai final exam aku habis..moga-moga lah yer if tak de nafsu nak berbloggie...facebook.twitter tuh pown aku rase aku akan kurangkan...aku mahu study study..lalalala...

TIPS RAWAK UNTUK MINGGU EXAM DARI AKU
        Nway sepanjang minggu exam nyh,make sure korang dah penuhkan pensil case korang tuh,make sure matrik kad korang always ada bersama.slip exam paling penting!!lastly mintak ampun dari family korang jangan lupe tuh..nway gud luck!!!

P/S:mood study aku makin tinggi selepas bersyukur tengok carry mark yang tinggi menggunung..merci madam..heheheh


FINAL EXAM?? TAK PAYAH STUDY LA BEB

        




        Haha..klakar an dengar bende alah tuh...nway orang yang bodooh cam aku jer cakap camtuh cosh aku ferdaus...lalalla..nway boleh jer an wat camtuh..nak watpe struggle giler-giler tapi result sama jew ngan yang ala-kadar...nway nyh boleh kaitkan dengar entry aku yang lepas:BETULKAN MINDSET KAMU TUH...


         Yesss!next week on monday aku akan menghadapi final exam for this semester...plus minus dalam 4 hari lagi untuk aku prepare for first paper...tapi aku still leyh update blog aku nyh..to me..takde alasan pown or fatwa yang gtaw..final exam no bloggie aktiviti...(alasan untuk malas study...lalala)




        Aku rasa takde sikit masalah pown nak update blog.. final exam memang ah final exam dan bloggie aktiviti bukanlah satu gangguan beb...sebabnye if korang dah train diri korang tuh untuk bangun dari depan laptop before kerusi yang korang duduk tuh panas..ok jew...tak lama pown nak update blog nyh...pikir2..pastuh curahkan kat atas kertas online putih nyh and click publish..simple right...kalau korang baru nak pikir memang lama ah pastuh nak melayan im chat kat facebook lagi an..nway jangan apper online if korang plan nak online kejap jew!




        Nway if korang pikirkan balik if korang wat keje lain selain study same jew membuang masa an..lebih baik korang curahkab idea berlambak-lambak korang tuh kat lam bloggie nyh..:)...aku mengaku..semenjak nak dekat final nyh banyak lak idea yang aku nak share ngan korang...syaitan makin banyak maybe and orang cam aku nyh tak mampulah nak melawan juz mampu tengok jela..aduyaii...


        Nway bloggie-bloggie gak,nak exam, otak kene tenang, diri kena rajin..nak rajin nyh banyak cara wey...takat dok depan laptop jew memang tak tenanglah...nak bagitaw semua cara nak tenang memang tak leyh ar cosh aku pown tak tenang...just tengoklah gambar-gambar yang melibatkan tenang nyh contohnyer gambar kat bawah nyh..memang tenang beb...:)





confirm tenang an pas korang tengok gambar nyh..:D


ada lagi gambar beb....:)



banyak contoh tenang dalam nyh;p


        Dah-dah..papepown menjelang final exam nyh rajin-rajinkanlah diri untuk study yer...jangan jadi cam aku nyh,rajin berbloggie jew...nway aku berbloggie2 nyh time aku sorang2...time sedih..hihihih..





p/s:entry before nyh aku dew citer yang final projek aku kene reject an..ngat lagi tak...if tak..click kat link nyh: FINAL PROJEK KENA REJECT ...so pagi tadi..aku burn lam cd all the final projek tuh and bagi gak kat lecturer aku...atleast nampak ar effort aku an...hope2 dye mempertimbangkanlah an..same2 lah kiter berdoa untuk tuh and final exam aku..:)



FINAL PROJECT KENA REJECT..BUUUU



          Yeah..and again im here...still got time for this lovely blog although now im already go through study week...secara formalnyer last week is the last day of class..a lot of tears and laugh since first day of this sem,second sem for the bachelor of computer science..two more semester befor i go for my industrial trainning and after that two more semester before i grad form this university...after that i will become one of malaysian hacker..i hope so...


         But before i can grab all the laugh,i have to take all the tears as student in university...final exam for second semester just around the corner...cepat giler mase berlalu..rasa cam baru semalam daftar untuk asasi...next week on monday will be my first paper but damn!!i'm not ready yet..a lot of revision  have to do..there a lot of bad incident happen to me but this post i want tell all of you one bad incident that just happen to me just now...




        My final project for course web design kena reject ngan lecturer...not because tak penuhi kriteria yang dye nak sangat but because of due date...maybe my fault which not start early for this final project but MADAM!!! you have to understand your student..im not only taking 3 credit hours for this whole semester but i got another 18 credit hours for this semester and all this subject got their own project...aku redha~







        Nway i already finished that project but wht can i submitted to you...due date student!!yeah..what i had done for this whole semester for that final project,lastly become rubbish...ah damn!!!nway just wanted another more days to finish it because this is my favourite subject and i want to do my best for this project...nway never mindlah...just accept your destiny...this morning maybe a lot of tears but right now....redha!~

        Lastly to all my beloved classmates, good luck for ur final. please pray for our success. we can do it!!!





sorry for everything, my dear friends especially for my group in web design...

p/s:aku speaking when i really2 mad and sorry for my broken english...

PRESENTATION BUAT AKU RASA AWESOME




        First of all,assalamualaikum kepada pensyarah kita yang handsome lagi awesome...Tuan Raja dan rakan seperjuangan semua..kami teruskan perbentangan hari ini tanpa memperkenalkan diri kami kerana kami berasa isi yang bakal kami bentangkan lagi penting dari identiti kami...fuhhh..awww..huhuh..buuuu..

        Tuh ar opening presentation kumpulan aku tok subjek hubungan etnik yang aku reka sendiri..hehhe..presentaton nyh memang aku prepare gila2 cosh nyh ar presentation terakhir aku untuk semester nyh...kene tunggu sem depan la pulak if nak present...aku bukan apa,aku memang suka ah bab-bab presenation nyh dari assingment yang melibatkan report or soft copy and hard copy..tak dew feel ar if wat camtuh..kene wat presenatation baru puas..uhuhu

        Aku suka sangat time presentation bukan sebab apa pown just time presenatation nyh lah kita dapat kagumkan lecturer kita dengan kata-kata kita..if masa lain jarang lecturer nak bagi full perhatian dye kat kita...Banyak yang besh sal presenatation nyh lagi besh if time presentation tuh orang bagi respon positif tapi yang tak leyh blah if time kita present budak-budak lain semua buat kerja lain..tak besh wooo...


        Aku bukan pendebat apatah lagi pemidato yang bisa mengatur kata-kata pujangga manis tapi hanyalah insan biasa yang suka berkata-kata dihadapan orang ramai:)))

KRITIK + AN = KRITIKAN

        Lama gila ah tak lepak depan laptop sambil fikir2..hahah..maklumlah sibuk dengan final projek yang tak abis-abis...nway sepanjang tak update blog buruk aku nyh banyak bende yang berlaku kat aku...and yang paling aku ingat,ada someone yang kutuk(katanya kritikan membina) kat aku tentang final projek aku...aku kan kuat touching..buuuu~






        So entry kali nyh aku nak share ngan lorang tentang kritik2 nyh yang wat aku makin semangat nak hidup ah..ahahah
        Salah satu faktor luaran yang boleh mengakibatkan kita tidak mencapai kejayaan adalah kritikan, kritikan orang lain terhadap usaha kita serta sindiran orang lain terhadap usaha kita. selalunyerlah kritikan itu datangnya dari orang-orang yang rapat dengan kita seperti member or ahli keluarga sendiri.



        Well, kritikan orang sekeliling juga adalah akibat selesanya kedaan kita time tuh Tetapi, selesa bagi kita tak pula selesa bagi bagi pihak yang selalu kritik kita. kritikan yang bersifat negatif selalunya pengkritik tuh nak wat kita selesa dengan keaadan kita dan bukannya nak buat kita berusaha untuk berjaya.
        So apa yang kita nak buat an?? Kita dah cuba berfikiran positif, tetapi kritikan terasa amat hebat sekali!
        Pendapat aku, maafkan mereka yang mengkritik  kita. Sekiranya kita memaafkan mereka, kita akan merasa satu bebanan atau dendam hilang dari diri kita. Maafkan mereka oleh kerana mereka tidak nampak usaha kita adalah untuk memperbaiki diri kita sendiri pada masa yang akan datang. Selepas memaafkan mereka, go ahead dan teruskan usaha kita untuk mencapai kejayaan!



        Asal kerut dahi tuh..pening yer..kan aku dah kata, untuk berjaya bukanya senang :)

HUJAN DALAM ROMANTIK



Assalamualaikum Korang,
        Al-kisah tersebutlah sebuah cerita dikedai makan terdapat seorang mat bangla yang senantiasa mencuci pinggan mangkuk tanpa jemu telah memberontak dengan memecahkan cawan plastik dek kerana penat mendengar bosnyer yang selalu menyanyi bak "Faizal Tahir"..sambil memecahkan cawan yang xpecah-pecah...lalu si mamat bangla nyh....
       Ermmmm..jap..ok! ok!aku merepek jew tuh...dah abis idea nyh weyy...alkisahnyer aku post entry nyh bukan untuk aku merapu tapi  aku nak share ngan korang lagu yang aku selalu dengar sekarang nyh..lagu nyh dah lama publish tapi maybe aku jew yang slow kot..tapi lantaklah an....sekarang nyh dew lagu nyh jew kat playlist aku...so malas merapu banyak-banyak,korang layan jew lagu yang aku nak share ngan korang nyh erkk...jangan loya tekak suda..:))




AKU PILIH GAMBAR NYH SEBAB DYE HITAM PUTIH!!:)

DERMA DARAH LAGI



Dengar tajuk cam banyak kali jew an..tapi takdew lah...
        Alkisahnyer memang dah lama aku nak derma darah ni.. addicted dah nyh wey..uhuhu...Biasanya aku akan derma darah if Pusat Darah Negara datang wat kempen kat kolej aku,memang sepanjang hidup aku,aku akan derma darah if ada event kat kolej aku jer...So pagi tadi aku berjaya dermakan darah untuk kali keempat dengan jayanya..haha..Alhamdulillah..dapat gak aku berjasa kepada yang memerlukan...Baru jew semalam aku bercerita tentang derma darah dengan ibu aku...tap tap pagi nyh aku derma darah lak..

        Tapi teringat dulu first time kempen darah kat kolej, nurse tu punya la cucuk2 tangan aku ni coz x jumpa urat...haha...klakar gak la...sampai tiga lubang ade kat lengan aku...maybe baru lagi kot,darah muda la katakan..haha...abes lebam lengan aku...alhamdulillah pagi tadi senang je aku tengok nurse tu cari urat...nurse berpengalaman...dalam masa 15 minit aku selesaikan proses derma darah aku...lagi cepat dari member aku yang dekat sebelah walaupown darah dye yang nurse tuh start sedut dulu...so ape lagi...cam biasa lepas derma relax jap dan minum milo panas...fuhh...terbaik plus dengan biskut-biskut yang mengiurkan...hahaha...feveret tuh...
        Nway sure if korang pernah derma darah sure korang tertanya-tanya nape diorang letakkan tiga beg tapi juz fillkan darah kita satu beg jew an...itu kerna lepas dapat jew,dia akan bahagikan darah kita ke 3 bahagian iaitu,darah merah,darah putih dan platlet...
p/s:kerna nila setitik rosak susu sebelanga tapi kerna darah setitik,selamat satu nyawa:)


HARI AHAD..HARIKU

        




        Menghabiskan hari minggu di kolej jer...Dah seminggu aku penat ke kelas yang xhabis-habis...Dengan final projek yang tak luak-luak lagi...penat memikirkan penyelesaian tok last assingment before final exam sem nyh...Aku lak bila dapat batuk memang susah nak baik. Abis 3-4 botol ubat beli kat farmasi pun belum tentu boleh baik...Dah tak minum ais, makan ubat cukup masa...tapi mungkin sebab masih makan yang bergoreng kut...plus kat dalam tekak terasa gatal jer. 

        Bangun diawal pagi kerana tak nak mensia-siakan hari cuti yang teragung nyh.hari laen boleh tido,tido kat kelas,tido kat memane jela tapi bila lagi mau lepak lama-lama kat bilik an...sedikit menyesal selepas tertido diawal waktu malam semalam selepas menyiapkan final project web design yang tak gak siap...


        Sebelum menulis entri nie, baru abis layan program realiti "Maharaja Lawak" kat youtube...maklumlah kekurangan bajet or jeles melihat kami pelajar menonton tv menyebabkan pihak universiti melarang membawa segala alat elektronik selain laptop nyh..nway dengan youtube nyh pown aku tergelak sorang2 tengok lawak hambar diorang. Dalam hati lebih bagus tido tapi disebabkan tak mahu mensia-siakan hari ahad,aktiviti itu jugak aku pilih...



        Sudah tak dew teman untuk bergurau senda...laptop ini jugak menjadi pilihan terakhir untuk menemani aku dihari ahad...tuh jela sekadar berkongsi if nak merapu lebih-lebih..so sory!minggu nyh menjadi minggu loser aku..teet!

HAPPY BIRTHDAY TEACHER!!








You're my love teacher, and I'm your student.
When I think of your beauty, I feel speechless like a baby.
So I don't learn my lessons.
You think me careless, not seeking success.
I simply stare at your face, and dream.
But I'm sure I'll pass, because "I Love You." 

For your patience and caring.
Kind words and sharing.
I just want to say.
Thank You!!!

You are a wonderful teacher.
who proved that learning can be joyous.
and pleasant experience.
wishing you a HAPPY BIRTHDAY TEACHER.


The way you teach .... 
The knowledge you share .... 
The care you take .... 
The love you shower..
Makes you .... 
The world's best person .... 
Happy Birthday Teacher!.


Today is your birthday...
only this poem i can give to you,teacher... 
who inspired me a lot...
who care for me until now...
who always guide me from science class,biology class and until now,the UPNM student...
nothing i can give to you but this entry i specially dedicated to you...
my awesome teacher!!
happy birthday teacher!!!!


HALAU NYAMUK GUNA PC



Hahaha..melompat aku dengar...

        Alkisahnyer...time aku search out tok cari new software tok pc aku nyh aku terjumpa satu software yang agak baru la tok aku...jangan gelak k if korang dah lama taw or aku nyh yang slow...tapi tak kiralah..nak gak gtaw korang..Software yang aku cakap tuh adalah Software Anti Nyamuk Versi 1.0...nak halau nyamuk pown ada saotware taw...Software Anti Nyamuk atau Antimosquitoes dengan versi terbaru lak tuh,versi 2.0

        Software yang dikeluarkan oleh BKT Corporation ini dikhabarkan dapat mengusir nyamuk dengan menghasilkan suara pada frekuensi 16 ribu-20 ribu Hz lebih. kalau korang pown baru cam aku leyh la try dengan download software tuh...Semoga menjadilah yer..ihih



CLICK HERE!

BETULKAN "MINDSET" KAMU TUH...



         Alkisahnyer semenjak dua menjak nyh banyak lak benda yang berlaku dalam hidup aku..dengan final projek yang tak siap-siap...termasuklah peristiwa paling memalukan aku semanjak hidup as a blogger namun tak kisah lah an..your blog your right!!tuh semua bergantung pada persepsi kita saja..
         Selagi kita hidup kita pasti akan menghadapi ujian atau dugaan dari yang Maha Esa..tak kiralah kita mampu or tak menghadapainya,sesungguhnya Allah hanya menduga apa yang mampu ditanggung oleh hambanya sahaja...



        Adakalanya kita merasakan diri tidak diperlakukan tak adil,sama macam apa yang berlaku kat aku baru-baru nyh dan aku merasakan dunia tidak berlaku adil kepada diri aku sendiri namun ketahuilah segalanya adalah datang dari persepsi diri kita sendiri...Pernah tak korang bertanya kepada diri sendiri, mengapa kita sudah pun bermandi peluh berusaha sehabis baik gila-gila tetapi last-last hasil yang kita nak tak gak sama dengan hasil yang kita perolehi...



        Tapi ada juga kekadang kita melihat kat golongan yang juz berusaha ala kadar tapi hasil yang terbaik..awesome!! dan sampai kita mengeluh kepada MAHA PENCIPTA..namun sedarlah..tuh semua persepsi jew...persepsi macam nyh lah yang hancuskan hidup dan impian kita...
        Jadi ingatlah...walau apapun persepsi kita hari ini...just believe we always have a chance to success...so,kesimpulannyer..kita sentiasa mempunyai peluang untuk berjaya asalkan kita sanggup tuka persepsi or mindset kita yang negatif tuh ke positif...



p/s:semalam aku ade pergi ceramah pengurusan stress tapi last-last buat aku lagi stress adalah..

KERJA LEWAT MALAM




        Ok kali ni nekad...COnfirm tak tipu...memang tak boleh tipu dah. Dah dua-tiga hari menipu diri sendiri kata nak siapkan assignment tapi hampeh tak siap-siap jugak...Malah tak stat-stat lagi kot...Malam ni final day...lecturer aku cakap if tak hantar esok.kosonglah markah alamatnyer...so kalau tak stat gak malam nyh memang makan telur ar aku esok...


        Tapi tuh semua cerita pukul 9 malam tadi...so setelah berhempas pulas di depan kamera sampai naik kelabu biji maja nyh...alhamdulillah,akhirnya siap jugak assignment french yang bagi aku bukanlah power sangat(sebab buat last minute@kecewa madam aku tengok nyh)...tapi at least aku berpuas hati jugaklah dengan hasil kerja aku nyh...so well done to aku and my partner..hihih


        Xceli aku nak share ngan korang hasil video yang aku createkan tadi tapi disebabkan partner aku nyh yang malu-malu kucing,so tak dapatlah aku nak share ngan korang...sedih..sob sob..huhu



        So update blog hari ini setakat nak update. Tak ada hot mana pun...juz nak gtaw korang yang aku dah berjaya settlekan kerja yang agak lama tertangguh nyh...

JADUAL FINAL SUDAH KELUAR!!




        Jadual peperiksaan akhir semester kedua sebagai pelajar ijazah sarjana sains komputer telah pun keluar...orang nak post,aku post nakpostkan...aku ade final exam jugak..heheh...Macam biasa,akulah yang selalu jadi orang pertama yang sedar pasal jadual exam...hahahaha....Macam sem lepas, sem ni ada lagi hari yang kami kena jawab dua paper dalam satu hari...

        Tapi tak kisah sangatlah sebab boleh habis cepat dan gap pun still ada...Setiap hari satu paper untuk dijawab sebelum kami rest dua hari untuk jawab dua paper di hari yang sama. Mungkinkah akan jadi exam terakhir bagi aku as degree student..tak mungkin an..hopefully camtuh la yer...so the list jadual final exam aku as follow...

25/04/2011
ENTREPRENEURSHIP

27/04/2011
ENGLISH FOR ACADEMIC WRITING

29/04/2011 
ETHICS RELATIONSHIP

29/04/2011
ANALYSIS AND SYSTEM DESIGN

04/05/2011
ETHICS AND PROFESSIONALISM IN ICT

06/05/2011
FOREIGN LANGUAGE-FRENCH II

10/05/2011 
OBJECT ORIENTED PROGRAMMING

13/05/2011 
WEB PROGRAMMING AND DEVELOPMENT


        Mudah-mudahan pointer aku meningkatlah an...dan memudahkan aku before gi latihan industri(p/s:tak sabar bhai 6 bulan nak gi latihan industri..uhuhu)..so untuk classmate aku gud luck and berjumpa lagi next sem yeah....



Dan paling penting sekali maybe dah tak leyh nak membuang
masa depan laptop nyh lagi..so sad...



 
Web Analytics