Home » » SENGSARA AKIBAT FOLLOWER..

SENGSARA AKIBAT FOLLOWER..

        


        Hessss...exceli tujuan awal aku bukak laptop nyh untuk continue assignment ethic in ict yang sepatutnyer nak kene antar esok tapi as usual lah..laptop dah bukak,icon internet lak terpampang jelas di dada laptop membuatkan aku menutup kembali folder assignment yang first-first aku plan nak buat..aduyai..rutin harian~

        So aku check out ar my blog and pew yang buat aku tersenyum tengok blog aku adalah new follower..buat blogger cam aku nyh something yang mengembirakan lah an if blogger laen jejakkan kaki kat blog aku...

        Tapi kegembiraan aku xlama..pas aku tengok profile dye jew wat aku sedih lah rase...dye tak add link blog dye lah..camne aku nak check out blog dye..tah la,maybe dye sengaja tak nak letak or terlupe or tak tahu yang dye leyh letakkan link blog dye cam aku time first publish blog aku:))

        Tapi if dye terlupa nak add link dye sekali,aku nak tunjukkan cara untuk wat demikian..maybe nak simple tapi ramai yang xbuat(ceh...ayat perform giler)

1)Bila kita nak follow other blog,sure keluar picture kat bawah nyh an..so korang juz klik kat more options.



2) klik Add links





3) masukkan url blog korang and klik Add


so semuanya selesai and pastikan bila korang klik kat profile korang keluar macam bawah nyh..

Add caption


        Hehe..nyh lah al-kisahnyer..nak ajar korang bende yang advance,xmampu den..juz berkongsi bende yang satu ketika dulu aku pown terlepas pandang...
selamat mencuba!:)









9 Kata:

tu la
kadang2 aku bukan xnk tgk blog die
tp die xprovide aku link die
haish

salam,

sy suatu ketika terlepas pandang juge...tak tau pon yer.
tapi setelah diajar oleh seorang blogger yg baik hati...kini dh dah tahu...
cuba anda try,test kliks kat follower me KEJORA tu...kan dah ade link...hihi
kalu tak sesebelom ni takdak..
alhamdulilah..
tq,

gabanMorka- aha an...if awal2 providekan link lam profile tuh kan senang..

exxa haniza - totally scary..hahaha
maybe xnak orang laen taw ttg hantu tuh..huhu

Kejora -aha..sama ah kita dulu..lupe gak...sebbek ar member dew ajarkan..maklumlah..newbie:))

tenkiu ferdaus...baru tau

ohh. baru faham ! hee. ok terima kasih :)

 
Web Analytics