KRONOLOGI BLOG

Tiada kata seindah bahasa, Tiada blog seindah Kronologi, blog yang diterajui oleh seorang remaja lelaki yang banyak ceritanya tetapi masih gagal dalam bab penyampaian cerita. Satu sahaja peganganku, " Kalau tiada rupa, tiada wang hanya ilmu sahaja yang membolehkan kita berdiri tanpa merasa kecil walau dimana jua. " maka kutiplah ilmu walaupun didalam blog ini..

NOT MY ITENTIONS TO TELL YOU ALL.



marah-sedih-lonely-bored++
tetibe lak always touching lately.
but i hide it.
i try to pretend so that everyone would not see it .
malulah nak touching2 an. 
but in deep , who knows right ?
i only don't others feel what i feel.



with my friends.
i was laughing until my teeth is going out.lol .
i was act happy as i used to be . 
but it was fake !!
i don't tell the truth .
nway i miss clubhouse a lot.



mummy , daddy . . 
can't you see your son is goin to be crazy ?
your son is not like before .
as both of you know
can you realise.


mood 
"shiiiiiiiiiiiitttttttttttttt!!!"
Daaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmmnnnnnnnnnn!!





i still feel the bad things always happen to me !
1 question . . 
can i throw all the thing that i see in front of me ?
throw lam lombong ke.
to show that i really mad ?
ok done!
if i do it . 
means i really-really mad .



but now,i really mad especially after what happen yesterday.
one "small" god creature tell that i would not going out this weekend.
why??
because small shit things...


boleh tak aku nak lempang dye laju-laju...
si budak kecik berbaju biru.
only god know what i feel when others tell me
that i'm not going to see both my parents.

nway i accept as it be.


my friends si kambing biri-biri tell me that people in blue always put other people down if they want be on top.
maybe he right.


p/s:merepek giler lepas fail to finish assignment tepat pada     masanya.

p/s:madam,can you give me some time:(


SENGSARA AKIBAT FOLLOWER..

        


        Hessss...exceli tujuan awal aku bukak laptop nyh untuk continue assignment ethic in ict yang sepatutnyer nak kene antar esok tapi as usual lah..laptop dah bukak,icon internet lak terpampang jelas di dada laptop membuatkan aku menutup kembali folder assignment yang first-first aku plan nak buat..aduyai..rutin harian~

        So aku check out ar my blog and pew yang buat aku tersenyum tengok blog aku adalah new follower..buat blogger cam aku nyh something yang mengembirakan lah an if blogger laen jejakkan kaki kat blog aku...

        Tapi kegembiraan aku xlama..pas aku tengok profile dye jew wat aku sedih lah rase...dye tak add link blog dye lah..camne aku nak check out blog dye..tah la,maybe dye sengaja tak nak letak or terlupe or tak tahu yang dye leyh letakkan link blog dye cam aku time first publish blog aku:))

        Tapi if dye terlupa nak add link dye sekali,aku nak tunjukkan cara untuk wat demikian..maybe nak simple tapi ramai yang xbuat(ceh...ayat perform giler)

1)Bila kita nak follow other blog,sure keluar picture kat bawah nyh an..so korang juz klik kat more options.



2) klik Add links





3) masukkan url blog korang and klik Add


so semuanya selesai and pastikan bila korang klik kat profile korang keluar macam bawah nyh..

Add caption


        Hehe..nyh lah al-kisahnyer..nak ajar korang bende yang advance,xmampu den..juz berkongsi bende yang satu ketika dulu aku pown terlepas pandang...
selamat mencuba!:)









AKU MASUK TV!!

Ehem-ehem...lega sikit rasa hati ini lepas meluahkan rasa hati aku dekat post aku before nyh:MY HEART IS FRAGILE...:'(...maybe salah aku yang cepat sangat terasa an..ok done!kite lupakan all that things..xbest pown pikirkan bende camtuh...


Nway pagi tadi time dekat class ethic in ict,member aku nyh kecoh sal satu application kat facebook yang leyh wat video untuk all the facebook user..korang juz uploadkan gambar terbaek korang and masukkan nama and juz tunggu untuk dye proses...tak lame pown..keajap jew dye nak loading untuk siapkan video untuk korang semua...


Aku tertarik gak tengok video tuh..superb giler..nak try time tuh,malu so tunggulah balik bilik...then sampai jew bilik,tak pikir pasal final project ngan assigmnt yang bertimbun tertangguh tuh aku terus log in facebook and cari application tuh..finally jumpe:))

 Nway sume video same jew juz yang lain picture yang korang upload and name korang jelah..and know what nyhlah hasilnya:))


Aku nak uploadkan dalam blog nyh tak leyh..so korang leyh click kat link bawah nyh..untuk sesape yang belom cube..trylah yer..seyesly beshh:)))






                        selamat mencuba:)

MY HEART IS FRAGILE...:'(







        I think here is my problem. i always show that i care to them, but maybe i didn't go with the right way...and i just have no idea why i always care about their feeling but they never do the same things to me...maybe the way they talk to me is cool for them but for me is enough to break my heart...i didn't ask more but please watch your speech to me...


        Maybe hati aku nyh yang mengade cepat sangat tersentuh although a small things happen to me..for me its okey if my enemy said to me like that but if my friends said to me like they did...its break my heart...maybe they not mean it but for me,it really break my heart...


        My mom always said to me that always care other feelings and don't take so serious if they do not do the right things to me...i always keep that words but this fragile heart can't stand forever...


        Maybe not a right time or in other word,,wrong timing..sorang member ako penah suruh amikkan air untuk dye and aku amikkan but aku minum dulu before aku pas kat dye but another friends say to me."tak boleh kew ko pas air tuh dulu kat dye baru ko minum"...aku tak nampak langsung mane salahnyer time aku minum dulu before aku past kat dye..bukanyer xbagi langsung...untuk korang yang bace post nyh maybe kutuk gegiler kat aku..lorhh..tuh pown nak terasa kew but for me they way he talk to me make me..tangkap dalam wey...


        So many things happen to me that make my heart touched...it is not because a woman but the way they talk to me..i create this post not to tell the whole world that my heart is fragile and its already broken but i'm juz wonder why people can't think about others feeling whey they talk...






p/s:when i'm sad,i like to speak in english although my english is broken..haha





ROKOK PERTAMA..AH DAMN!





        Tak pernah lagi aku melepaskan luahan hati yang serabut nyh dalam my blog nyh(i wonder)...tapi lepas peristiwa semalam aku rase what damn!!so wat aku tergerak tok create post yang leyh aku kongsikan dengan korang semua...


        Sekarang jam dah tunjukkan around 3 o'clock but im still here..depan latop aku yang berhabuk nyh...memang dah lewat tapi bukan tak nak menikmati mainan tido tapi i can't sleep roght now...bukan sebab ape juz kenangkan yang HARI INI ialah hari pertama ako keluarkan duet membeli rokok setelah lebih 19 tahun aku xpenah membeli rokok,orang selalau cerita hari pertama tanpa rokok tapi aku kali nyh nak cerita hari pertama dengan rokok...  


        Namun disebabkan seorang kawan yang terlalu addictedkan bende alah nyh so aku terpakse tok kuakan duet tok beli rokok for him,pedih doe nak keluarkan duet tok bende yang kite benci tapi apakan daya an(jangan tanya kenapa aku beli kat dye lah an..juz myb aku sangat "sayang" dye)...and yang lagi wat aku sengsara not juz 1 kotak but 5 kotak..luckly 5 kotak nyh aku kongsi dengan one of my friends..


HABIS RM 55 AKOO BHAI MALAM TUH

      Aku ceriter kat korang bukan nak banggakan yang aku dah penah beli rokok juz lepas aku beli rokok tuh buat aku terpikir to all the smoker..how they can live with that smelly things..mahal kot satu kotak tuh...and like my ousemate..1 kotak leyh jew dye habiskan in one day!imagine how!!

Akoo juz hope after this aku tak perlulah nak kene pegi beli lagi..hershhhh

i'm still not a smoker!!


RINTIHANKU AGAINST MY MOM

     Before korang teus bace post ako nyh.ako harap sangat korang dengar lagu nyh sambil bace becosh ayat aku xsuperb n maybe xleyh wat korang rase camne aku rase n dengan lagu nyh aku harap dapat ar bawak mood yang ako ade sekarang:/








     Ibu, tahun ni daus akan menjangkau 20 tahun.. tak sangka.. cepat betul masa berlalu.. dah besar rupanyer anak ibu ni.. but, daus masih tetap seperti dulu.. seorang anak yang nakal, malas, dan mengada-ngada... 20 tahun dah ibu besarkan daus.. bagi daus pelajaran yang cukup sehingga daus berjaya habiskan Ijazah daus nyh.. ibu bagi daus makan dan minum yang lebih dari cukup sampai daus gemok camnyh walaupun luaran nampak jer kering.. hehe.. ibu bagi daus pakaian yang serba lengkap untuk daus tampil elegan di hadapan orang lain.. even kadang2 ibu main beli je baju2 tu and sometime baju2 tu nampak pelik.. daus pakai je..ibu taw tak yang sesungguhnya daus sangat berterima kasih kerana mempunyai seorang ibu seperti ibu...




      Ibu, mesty penat kan masa ibu ngandungkan daus selama 9 bulan dulu.. ibu dukung daus ke sana ke sini..pergi mencari rezeki dengan perot memboyot bawak daus..sakit kan ibu masa lahirkan daus dulu tanggal 30 ogos 1991 tepat jam 7.05 pagi..sakitnya masa ibu nak lahirkan daus dulu..daus taw...nak2 ibu cakap, mase ibu nak lahirkan daus, daus dah nak terkeluar dalam perut ibu..hehe.. terima kasih ibu sebab lahirkan daus.. kalo ibu tak lahirkan daus dulu, mesti daus tak ade kat sini.. tak de la daus dapat tulis blog ni untuk ibu.. kan?? kan??..


      Ibu, masa kecik2 ibu jaga daus... manjakan daus.. belikan mainan untuk daus.. terima kasih sangat2.. tapi daus nakal.. daus taw... walaupon ibu cakap anak2 ibu semuanya baik2 belaka.. tapi daus taw.. daus mesty pernah naikkan darah ibu kan... nak2 bila daus menjangkau remaja.. hmm.. daus taw daus agak liar ketika itu.. daus berkawan dengan orang yang tak sepatutnya.. daus dah kecikkan hati ibu.. banyak kali daus buat ibu menangis kan.. daus mintak maaf sangat2.. daus tataw nape daus buat semua tu kat ibu... darah remaja daus memberontak ketika itu.. ibu pernah jatuh sakit sebab daus tak nak dengar cakap ibu.. daus minta maaf.. kalau boleh daus nak ibu sentiasa sihat.. ibu dipanjangkan umur sehingga daus dapat membalas setiap jasa ibu...




      Ibu, banyak pengorbanan ibu dalam membesarkan kami beradik.. kami adik-beradik pon banyak bagi masalah kat ibu.. setiap seorang ade je masalahnya.. tapi daus janji dengan ibu.. daus takkan bagi masalah lagi dekat ibu.. daus akan bagi ibu kebahagian dan penuh dengan kasih sayang.. daus dah tak nak lukakan ibu lagi.. sebab daus terlalu sayang dekat ibu.. betul.. sayang sangat... ibu lah insan yang paling daus sayang sekali and daus tak boleh nak imagine KALAULAH suatu hari nanti daus tak dapat lagi nak pelok ibu.. nak cium ibu.. nak main2 dengan ibu.. nak cabut uban ibu.. nak suruh ibu masak macam2..and macam-macamlah..

      Ibu, macam2 yang ibu dah lalui dalam kehidupan ini.. dan lebih banyak kesusahan dari kesenangan..daus taw hidup kita tak sesenang insan lain.. tapi ibu kuat.. ibu tabah.. walau di keji dan di hina orang sekali pun, ibu tetap tabah mengharungi kehidupan ini membesarkan kami.. even orang berkata yang anak2 ibu ni jahat... ibu tetap percaya, anak ibu tidak bersalah.. mmg itu hakikatnya... mmg kami nakal.. tapi kami tak jahat.. dan yang paling daus sedih sekali apabila orang2 yang menghina itu adalah sedara mara kita juga.. kadang2 daus selalu cakap dalam hati.. 'naseb baik la korg ni sedara aku yang sedarah sedaging,kalau tak dah lama ako hentak..'... tapi ibu taw tak.. along selalu cakap 'tapi dia org kan sedara sesama islam'.. cepat2 daus istighfar... daus mmg takkan dapat terima kalau org berkata ape2 pasal ibu dan kita sekeluarga..


      Ibu, dikesempatan ini.. daus nak mohon ampun dan maaf.. sebab pernah menitiskan air mata ibu.. daus mintak ampun sebab pernah membuat ibu terluka dan berkecil hati.. daus mintak maaf kala sekiranya kadang kala daus terleka sehingga mengabaikan tanggungjawab daus sebagai anak..
di sini juga, daus nak katakan yang daus rindu kat ibu.. Ibu lah segala-galanya bagi daus..daus taw daus bukan anak yang terbaik untuk ibu.. tapi ibu adalah ibu yang terbaik bagi daus,.. selamanya dan ibu tak kan mungkin dapat di tukar ganti..



SEYESLY I MISS MY MOM




P/S:ako dapat idea nyh dari one blog yang cerita tentang ayah dye tapi aku xdapat nak share ngan korang becosh aku bukak blog dye tadi guna pc kat lab..n aku xbape ingat sangat link dye...








Wanita dan lelaki Korea..OH#



Aihhhh...sumpah!seyesly keyboard akoo nyh dah berhabuk pown...lame gak ar xmenaip..nak start satu ayat pown tengok keyboard nyh banyak kali tapi berkat doa mak bapak alhamdulh selamat gak akoo siapkan post akoo nyh..maklumlah lame xupdate beb!!!

LELAKI KOREA!!!

NICE SMILE???


      Nway korang jangan anggap pape yer before korang abish bace post akoo nyh..hhehehe..bukan pew juz tak nak korang ingat ako gay lak..terhengeh kat lelaki korea nyh..:)))..alkisahnyer..bukan nak ceriter lelaki korea dan akoo tapi lelaki korea dan kaum HAWA!!! Persoalannya...kenapalah ramai sangat kaum hawa kat luar sana tuh meinat giler kar lelaki korea nyh..sampaikan nak terkeluar jantung pown ade time tengok drama korea nyh...

      Classmate akoo time kat skola dulu ari-ari ceriter tentang mamat-mamat korea nyh,kalau ceriter lain-lain xpew gak,nyh ceriter yang sama jew.siap akoo hafal lagi beb..xfaham akoo.bukan nak jeles k!:) hensem sangat kew mamat korea tuh..lelaki sejati melayu nyh ape kurangnyer..hensem gak an..macam akoo..heheh..nway hari-hari dengar n ceriter pasal mamat korea nyh jew,korang xde kije lain kew haa..lebih baik tolong mak bapak korang gi masak kew..kemas rumah kew..xpown tolong wat assignment akoo.heheh


NTAH SAPE LAH>>


      Nway.dew sesetengah tuh akoo dengar,siap cakap camnyh lagi aw.."dah cukup umur naty,akoo nak kawin ngan mamat korea nyh..akoo sesuai ar ngan dye" *terbahak-bahak akoo gelak dengar member akoo sorang nyh cakap...xde bende lain ka nak merepek..haa,,one more.kat facebook tuh.berpuluh-puluh gambar mamat korea diorang upload n siap tag kat akoo lagi..aduyai..xde gambar laein ka nak upload..upload la gambar kucing or tikus korang kew...nyh mamaet korea..akoo bukan gay la nak tag-tag kat akoo...tengok banyak kali dew tercabar gak akoo..heheh


      Kalau nak kata mamat korea nyh nak masok meminang memang takkanlah an..hahah..baik berangan kat laki-laki Malaysia yang hot lagi sejati nyh...Anuar Zain,Kamal Adli,Ferdaus or Awal Ashari kew..dew la chance gak an..if korang cakap "Awal Ashari nak datang meminang akoo lah" akoo percaya la gak an..sebab satu Malaysia an,nyh pegi kate mamat korea tuh..memang xde la..

TAK DEW KENE MENGENE NGAN MAMAT ARAB NYH YER:)0

      Akoo cakap camtuh kat member gurl akoo diorang leyh jawab cmnyh lak.."rambut style beb,kasut diorang..muka sweet..yang penting mata sepet taw"..wak lu..eeeee.takat mata sepet besepah la leyh cari..kat depan ko nyh pown ko leyh jumpe..*sambil kenyitkan mata akoo sampai xnampak pae n xperasan yang member akoo tadi dah blah...patutlah banyak mamat Malaysia kawin ngan minah Indon...Akoo ceriter nyh bukan nak kondem korang sebab minat mamt korea nyh...akoo xkisah pown juz curious nak taw jew..nway kami kaum adam pown dew minat kat minah korea taw...
Check out ar kat bawah nyh..

\
\
\
\
\
\
\
\


WONDER GIRL!
I wan't nobody nobody but you..ahhh
*chow~

JANGAN TIDO!!??

I WANNA SLEEP!!

     Jam ditangan menunjukkan tepat pukul 1 tengah hari.Mata rasa berat jerr.Kepala pon dah stat berpusing dah nyh.Pandangan auto lah jadi kabur an walaupown akoo nyh bukan berkaca mata.Segala kerja menjadi lembap dan tidak menjadi.Badan dah bagi isyarat tuk tido jer nyh..Nak tido kejap boleh??

                           TIDAK!!!!

     Oh,mungkin kerana hari nyh hari jumaat an sepatutnyer akoo tengah hang out kat masjid sekarang nyh!Dalam xsedar finally akoo terlelap gak atas meja study akoo nyh tapi maybe syaitan yang dekat akoo nyh xkuat lagi..akoo terjage and still sempat tok mengerjakan solat jumaat..

     Nway alkisahnyer..korang penah tak tertido dalam kelas or menyegajakan tido sewaktu lecturer mengajar..kalau penah korang memang pandai..hahaha...bukan ape juz dari pengetahuan am akoo..tidur time tengah hari nyh seyesly terbaek(fakta wey) walaupon hanya sekejap because tido time nyh banyak membantu kita untuk meningkatkan tenaga dan tumpuan kita.Pada waktu nyh jugak tubuh badan kita berada dalam kelesuan dan keletihan because berada di pertengahan hari..

     Apabila kita tidur kejap,otak kita akan dapat sumber oksigen yang cukup dan dapat merperbaiki fungsi jantung serta melancarkan peredaran darah dalam tubuh kita.Seyesly lepas kita bangun jew dari tido yang kejap tuh minda kita akan dapat melupakan tekanan yang kita hadapi dan bersedia untuk melakukan what ever kerja yang kene wat...

     Nway nyh fakta betol aw..jangan ingat akoo merepek lak walaupon akoo memang suke tido petang because dalam islam pon dew cakap yang tido sekejap time tengah hari adalah sangat baik bagi memulihkan kembali tenaga kita..Masa yang sesuai untuk tido time nyh hanyalah 10 to 20 minit jew aw..jangan korang bedal sampai kew maghrib lak..tuh memang terbaek laa...

TENGOK CAM BABY NYH..SO SWEET,..AHAHA
     Kesimpulannyer if korang tido time kelas waktuh tengah hari n lecturer korang marah korang,korang jangan diam jew aw..korang fire ar dye alik...(P/S:akoo xtanggung pape yer)




FULL RESULT BADMINTON ALL ENGLAND 2011



XDE LAH SUSAH SANGAT NAK BEAT DYE NYH:))

        Another sport result update!!heheh..Nway if korang perasan..arituh ako pernah post pasal result bola sepak kelayakan Olimpik antara Malaysia dan Pakistan yang memihak kepada Malaysia..akoo post pasal result tuh because akoo seyesly minat kat football..so another sport yang akoo memang minat lam Malaysia nyh ialah Badminton..so memandangkan hari ini ada tournament badminton dan salah satu kategori dimenangi oleh team Malaysia buat akoo teragak untuk share ngan korang semua full result tournament tuh..bawah nyh korang leyh check out full result dye...


PERSEORANGAN WANITA
Wang Shixian (CHINA) mng Hirose Eriko (JAPAN)
24-22 , 21-18
BEREGU LELAKI
Matthias Boe & Carsten Mogensen (DENMARK) mng Koo Kien Keat & Tan Boon Heong (MALAYSIA)
15-21 , 21-18 , 21-18
BEREGU WANITA
Wang Xiaoli & Yu Yang (CHINA) mng Fujii Mizuki & Kakiiwa Reika (JAPAN)
21-2 , 21- 9
BEREGU CAMPURAN
XU Chen & Ma Jin (CHINA) mng Sudket Prapakamol & Saralee Thoungthongkam (THAILAND)
21-13 , 21-9

CONGRAT LEE CHONG WEI

PERSEORANGAN LELAKI
Lee Chong Wei (MALAYSIA) mng LIN Dan ( CHINA)
21-17 , 21-17
P/S:semalam Man U menang ngan Arsenal wey:))


 
Web Analytics